Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

V októbri si veriaci pripomenú misijný mesiac

Ilustračná snímka. Foto: TASR/ AP

Mesiac október vrcholí slávením Misijnej nedele počas predposlednej nedele mesiaca, v tomto roku 21. októbra.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Liturgickou spomienkou svätej Terézie od Dieťaťa Ježiša, vyhlásenej za patrónku misií, ktorú cirkev slávi 1. októbra, sa začne misijný mesiac. Pápežské misijné diela na Slovensku pozývajú hlavne deti, ale aj ostatných veriacich, na modlitbu desiatka ruženca za misie a misionárov vo svete počas mesiaca október, ktorý je nazývaný aj misijný mesiac. TASR o tom v piatok informovala Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

"Pápež Pius XI. postavil svätú Teréziu na úroveň svätému Františkovi Xaverskému, španielskemu jezuitovi, ktorý obetoval svoj život na čínskych hraniciach. Urobil tak napriek tomu, že táto karmelitánka nikdy nevyšla z kláštora," uviedla KBS. Október sa podľa KBS stal misijným mesiacom na pamiatku objavenia amerického kontinentu, ktoré otvorilo novú kapitolu v dejinách evanjelizácie.

Mesiac október vrcholí slávením Misijnej nedele počas predposlednej nedele mesiaca, v tomto roku 21. októbra. V tento deň modlitbou a kostolnou zbierkou na Slovensku sa môžu podporiť misie hlavne v Etiópii.