Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

DANKO: SNS bola vo voľbách treťou najúspešnejšou slovenskou stranou

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Branislav Račko

Teší ma, že sme za sebou nechali strany akými sú SDKÚ-DS, Sieť, NOVA či SAS, vyhlásil predseda SNS Andrej Danko.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Komunálne voľby splnili očakávania predstaviteľov Slovenskej národnej strany (SNS) nad mieru. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave vyhlásili, že po ťažkom období, ktoré vo vnútri strany prežívali, ich výsledky volieb utvrdili v tom, že SNS má opodstatnenie na slovenskej politickej scéne.

Na snímke kandidát na primátora Banskej Bystrice Ján Nosko s podporou Smeru-SD, SDKÚ-DS a SNS (vľavo) s manželkou počas stretnutia so svojimi priaznivcami po informácii, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou stal víťazom Volieb do orgánov samosprávy obcí v Banskej Bystrici krátko po polnoci 16. novembra 2014.
Foto: TASR/Dušan Hein


Jej predsedu Andreja Danka v tom utvrdzujú najmä čísla štatistického úradu. "SNS má 841 vlastných poslancov, čo sa týka celkového zoskupenia, máme ich 1120. Vlastných starostov a primátorov máme 41 a 151 v koaličných zoskupeniach," povedal. Myslí si, že takýto výsledok je pre mimoparlamentnú stranu veľmi dobrý. "O to viac ma to teší, že sme za sebou nechali strany akými sú SDKÚ-DS, Sieť, NOVA či SAS," podotkol s tým, že SNS je po Smere-SD a KDH treťou najúspešnejšou slovenskou stranou v komunálnych voľbách. Pre Danka je to výzva, že má zmysel robiť politiku a SNS v nej má čo povedať. Verí, že jeho strana potvrdí tento pozitívny trend aj v parlamentných voľbách.

Zároveň poďakoval voličom a zablahoželal všetkým zvoleným kandidátom. Dňom volieb by sa podľa neho malo zabudnúť na hašterivosť a naopak, začať robiť všetko preto, aby mestá a obce napredovali.