Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Európsky týždeň odborných zručností sa preklopil do druhej polovice

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenskou ambasádorkou ETOZ je pedagogička a ilustrátorka detských kníh Noémi Ráczová, ktorá pôsobí na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Objav svoje nadanie je motto Európskeho týždňa odborných zručností (ETOZ), ktorý sa tento rok koná od 14. do 18. októbra v Helsinkách, jeho súčasťou je aj slovenská zástupkyňa Noémi Ráczová. Ide o iniciatívu Európskej komisie, ktorej cieľom je upriamiť pozornosť na dôležitosť odborného vzdelávania a prípravy. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Slovenskou ambasádorkou ETOZ je pedagogička a ilustrátorka detských kníh Noémi Ráczová, ktorá pôsobí na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach. Ráczová zastupuje Slovensko v hlavnom meste Fínska, kde vystúpi v rámci diskusie a stretne sa s mladými ľuďmi. Jej aktivity sú zamerané najmä na úspešných absolventov stredných odborných škôl.

ETOZ, ktorý organizuje Európska komisia v partnerstve s fínskym predsedníctvom Rady EÚ, chce podporiť ľudí všetkých vekových skupín, aby vďaka odbornému vzdelávaniu a príprave objavili svoje talenty. Cieľom je upriamiť pozornosť na možnosti, ktoré ponúka odborné vzdelávanie a prax, a umožniť mladým ľuďom, ako aj dospelým objaviť svoj talent v akomkoľvek veku.

Ráczová po návrate na Slovensko plánuje 25. novembra vystúpiť v Košiciach na podujatí Správna voľba povolania.