Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Falck bude rokovať o uplatnení zamestnancov s ďalšími poskytovateľmi

Falck, ilustračná snímka. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Do uplynutia jednotlivých licencií má v riadnom užívaní sanitky aj ďalšie vybavenie.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Spoločnosť Falck záchranná bude komunikovať s ďalšími poskytovateľmi záchrannej zdravotnej služby (ZZS), aby po skončení svojho pôsobenia na Slovensku v budúcom roku umožnila svojim zamestnancom plynulo prejsť k iným poskytovateľom ZZS. "Konkrétne opatrenia budú predmetom komunikácie s novými poskytovateľmi," povedala pre TASR hovorkyňa spoločnosti Katarína Načiniaková.

Do uplynutia jednotlivých licencií má v riadnom užívaní sanitky aj ďalšie vybavenie. "Po tomto termíne bude o ich ďalšom užívaní rozhodovať náš dánsky akcionár," dodala Načiniaková.

Falck v máji oznámil, že na slovenskom trhu končí. Momentálne prevádzkuje 107 staníc ZZS, z toho 27 staníc rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a 80 staníc rýchlej zdravotnej pomoci (RZP). Sieť staníc pokrýva 39 percent územia krajiny, a to najmä v regiónoch východného, severného a južného Slovenska, ale tiež v Trnave, Bratislave a okolí. Záchranári spoločnosti ročne absolvujú takmer 150.000 výjazdov. Spoločnosť zamestnáva viac ako 1400 prevažne zdravotníckych pracovníkov.