Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Hnutie Slovensko a Za ľudí prídu na stretnutie v Prezidentskom paláci

Na snímke hnutie Slovensko. Foto: TASR Jaroslav Novák

Poslanci vyzývajú všetkých ľudí aj politikov, aby nezneužívali napätú situáciu na šírenie nenávisti a aby odmietli akékoľvek násilie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. mája (TASR) - Hnutie Slovensko a strana Za ľudí sa zúčastnia na stretnutí lídrov parlamentných strán, ktoré iniciovala prezidentka Zuzana Čaputová a novozvolený prezident Peter Pellegrini. Zároveň poslanci Národnej rady (NR) SR z týchto strán požiadajú o stiahnutie svojich návrhov z aktuálnej schôdze NR SR. TASR o tom informoval hovorca hnutia Slovensko Matúš Bystriansky.

Poslanci vyzývajú všetkých ľudí aj politikov, aby nezneužívali napätú situáciu na šírenie nenávisti a aby odmietli akékoľvek násilie. "Vyzývame najmä tých politikov, ktorí majú potrebu aj v tejto vážnej situácii obviňovať druhú stranu, aby s tým prestali a nevytĺkali lacné politické body," uviedol hovorca.

Čaputová spoločne so svojím nástupcom Pellegrinim vo štvrtok (16. 5.) avizovali, že pozvú do Prezidentského paláca lídrov všetkých parlamentných politických strán. Cieľom je upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Informovali o tom po spoločnom rokovaní v reakcii na útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).