Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

M. Šimkovičová kandiduje do EP za Starostov a nezávislých kandidátov

Na archívnej snímke Martina Šimkovičová. Foto: TASR - Michal Svítok

V Európskom parlamente sa chce venovať rodinnej politike, sociálnym veciam, vzdelávaniu a kultúre.

Bratislava 4. marca (TASR) - Nezaradená poslankyňa Národnej rady SR Martina Šimkovičová kandiduje do Európskeho parlamentu. Je líderkou kandidačnej listiny mimoparlamentnej strany Starostovia a nezávislí kandidáti. V Európskom parlamente sa chce venovať rodinnej politike, sociálnym veciam, vzdelávaniu a kultúre. Informovala o tom vo svojom stanovisku.

Poslankyňa je presvedčená, že v Európskom parlamente musia byť hlasy jednotlivých štátov Európskej únie rešpektované viac, ako je tomu dnes. Odmieta diktát Bruselu. "Záležitosti, ktoré sú v kompetencii jednotlivých štátov EÚ, napr. bezpečnosť, rozhodovanie o prijímaní migrantov, ochrana hraníc, musia ostať aj naďalej v takejto kompetencii," uviedla s tým, že v europarlamente chce presadzovať konzervatívne hodnoty založené na kresťanstve a našich tradíciách.

Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.