Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Matovič dá milión za nahrávku údajného prepisu rozhovoru s Marianom K.

Igor Matovič, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Líder OĽaNO, ktorý sám svojho času zverejnil informácie od anonymu, kritizoval médiá, že zverejnili údajný prepis jeho rozhovoru s Marianom K.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Líder OĽaNO Igor Matovič ponúka milión eur za nahrávku, ktorá by potvrdila pravosť údajného prepisu rozhovoru medzi ním a podnikateľom Marianom K. Matovič prepis označuje za podvrh.

"Je to absolútny výmysel. Čisté bludy, toto nie je rozhovor, ktorý som absolvoval s Marianom K. Je to podvrh. Do nedele do večera, keď prídu, nech ho doručia. Majú milión eur, keď tam bude to, čo napísali," povedal na tlačovej konferencii Matovič. Potvrdil, že s Marianom K. sa stretol iba raz.

"Mal som s ním jedno stretnutie. Písal mi, jednu SMS si pamätám, písal mi, že chce byť 150-ka na našej kandidátke. Nemal som žiadny aktívny kontakt," doplnil Matovič.

Líder OĽaNO, ktorý sám svojho času zverejnil informácie od anonymu, kritizoval médiá, že zverejnili údajný prepis jeho rozhovoru s Marianom K. Podľa neho ho neprávom spájajú s človekom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára.

Anton Železník v piatok poprel tvrdenia Matoviča, že stojí za prepisom údajného rozhovoru s Marianom K. Vyzval ho na vzdanie sa mandátu. Tvrdí, že je v konflikte záujmu.

Avizoval, že podá podnet na inšpekciu Ministerstva vnútra (MV) SR, pretože podľa jeho slov na obvodnom oddelení polície v Trnave "neprechádzajú a sú zastavené, prerušené, odmietnuté" trestné stíhania voči Matovičovi.