Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vojenské útvary na celom Slovensku otvoria dvere pre verejnosť

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Deň otvorených dverí je súčasťou osláv 25. výročia vzniku OS SR.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Útvary Ozbrojených síl SR (OS SR) organizujú v piatok deň otvorených dverí vo svojich priestoroch po celom Slovensku. Svoje brány otvoria verejnosti pri príležitosti osláv Dňa Ozbrojených síl SR. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

V rámci dňa otvorených dverí budú od 9.00 do 12.00 h pre všetkých záujemcov otvorené vojenské útvary v Leviciach, Seredi, Trebišove, Michalovciach, Prešove, Martine, Trenčíne, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Nemšovej, Zemianskych Kostoľanoch, Nitre, Sliači a vo Zvolene.

Deň otvorených dverí je súčasťou osláv 25. výročia vzniku OS SR. Rezort obrany chce aj takýmto spôsobom priblížiť život vojakov a fungovanie armády verejnosti. Podľa slov ministra obrany Petra Gajdoša (SNS) má verejnosť málo informácií o bežnom živote vojakov v jednotlivých útvaroch. "Často sa stretávame s tým, že verejnosť nevie, čo konkrétne naši vojaci robia, preto sme sa pri príležitosti ich sviatku rozhodli otvoriť naše útvary verejnosti," vysvetlil minister.

Oslavy Dňa Ozbrojených síl SR vyvrcholia v sobotu (22.9.) v Brezovej pod Bradlom. Touto udalosťou si pripomíname víťazstvo slovenských dobrovoľníkov nad uhorskými jednotkami a maďarskými národnými gardami v bitke pri Brezovej pod Bradlom v roku 1848.