Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

MONITOR: Vyšetrovanie v kauze Bezáka a Sokola ukončené

Emeritný trnavský arcibiskup Ján Sokol Foto: TASR/Jozef Polešenský

V roku 2012 bolo na políciu podané trestné oznámenie pre zločin skresľovania údajov v hospodárskej a obchodnej evidenci v trnavskej arcidiecéze.

Bratislava 22. januára (Teraz.sk) - Ukončilo sa vyšetrovanie kauzy financovania trnavskej arcidiecézy, na ktorú upozornil odvolaný arcibiskup Róbert Bezák potom, ako vo funkcii vystriedal Jána Sokola. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

"Keď Róbert Bezák prišiel na arcibiskupský úrad v Trnave ako nástupca Jána Sokola, začal skúmať aj finančné náležitosti. Hospodárenie arcidiecézy preveril dokonca finančný audit. Z neho malo vyplynúť, že nie je jasné, akým spôsobom bolo použitých niekoľko desiatok miliónov korún," konštatuje portál.

V roku 2012 bolo na políciu v tejto súvislosti podané trestné oznámenie pre zločin skresľovania údajov v hospodárskej a obchodnej evidencii.

Polícia podľa portálu koncom minulého roka stíhanie zastavila s odôvodnením, že skutok sa nestal. Znalecký posudok, ktorý trval dva roky, mal totiž preukázať, že peniaze nezmizli, len boli nesprávne zaúčtované. Pre Aktuality.sk to potvrdili dva zdroje z prostredia polície.