Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

NAKA obvinila tri osoby za schvaľovanie konania útočníka v Handlovej

Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hovorkyňa ubezpečuje, že polícia intenzívne pracuje na objasnení ďalších skutkov. Pokračuje v analýzach nenávistných príspevkov a tých príspevkov, ktoré schvaľujú trestnú činnosť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 19. mája (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil tri osoby, ktoré na sociálnej sieti schvaľovali konanie útočníka v Handlovej. Aktuálne sú v cele policajného zaistenia, o ďalšom postupe rozhodne prokurátor. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Obvinené osoby mali na sociálnej sieti zverejniť príspevky, v ktorých schvaľovali konanie útočníka v Handlovej. Išlo o prečin schvaľovania trestného činu," skonštatovala Bárdyová.

Ubezpečuje, že polícia intenzívne pracuje na objasnení ďalších skutkov. Pokračuje v analýzach nenávistných príspevkov a tých príspevkov, ktoré schvaľujú trestnú činnosť. V takých prípadoch môže ísť o trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania či ďalšie trestné činy. "Vo všetkých prípadoch budeme konať bez výnimky," odkázala Bárdyová.