Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Slovenský minister školstva vystúpil na pôde UNESCO v Paríži

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler Foto: TASR - Martin Baumann

Juraj Draxler tak urobil v rámci Generálnej konferencie, ktorá sa tieto dni uskutočňuje v Paríži.

Bratislava 7. novembra (Teraz.sk) - Slovenský minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler ocenil rolu Organizácie Spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO). Urobil tak v rámci Generálnej konferencie v sobotu 7. novembra na pôde UNESCO v Paríži.

Vo svojom krátkom prejave zdôraznil potrebu nového myslenia a lepšej propagácie UNESCO, na čom chce byť Slovensko účastné. Odsúdil tiež ničenie kultúrnych pamiatok v Sýrii a Líbyi. Slovensko sa preto aj v tejto oblasti rozhodlo pomôcť, dodal Draxler.

"Nemali by sme zabúdať na menej zvýhodnených obyvateľov tohto sveta," podčiarkol Draxler v závere svojho vystúpenia. Poukázal na aktivitu Slovenska ako aj jeho neziskových organizácií v rozvojových krajinách.

Minister vystúpil vo všeobecnej politickej rozprave, za účasti vysokých štátnych predstaviteľov členských krajín, ktorá bola v úvodnej časti zasadnutia.

Generálna konferencia je najvyšším orgánom UNESCO. Na riadnych zasadnutiach sa schádza každé dva roky. Do Paríža by malo prísť vyše 4000 predstaviteľov a delegátov členských štátov, zástupcov medzivládnych aj mimovládnych organizácií a pozorovateľov. Tento rok sa konferencia začala 3. novembra a potrvá do 18. novembra.

Pozrite si dianie z Generálnej konferencie naživo tu.