Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Danko odcestoval do Grécka, otvorí tam výstavu venovanú A. Dubčekovi

Na archívnej snímke predseda NR SR Andrej Danko. Foto: TASR /DUNA/MTI - Zsolt Szigetvary

Danko bude so svojím rezortným kolegom, predsedom gréckeho parlamentu Nikolaosom Voutsisom, hovoriť najmä o bilaterálnych vzťahoch a budúcnosti EÚ.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) odcestoval na oficiálnu návštevu Grécka. V Aténach ho okrem rokovaní čaká otvorenie výstavy venovanej pamiatke Alexandra Dubčeka.

"Som potešený, že na oficiálnu návštevu do Grécka prichádzam v takom mimoriadnom čase a za pozitívnej atmosféry, ktorú ponúka výstup Grécka zo záchranného programu pomoci. Som presvedčený, že sa krajine rýchlo podarí zotaviť z finančnej krízy. Grécko považujem za garanta mieru a pilier stability a bezpečnosti v širšom regióne juhovýchodnej Európy," povedal Danko pred odletom.

Danko bude so svojím rezortným kolegom, predsedom gréckeho parlamentu Nikolaosom Voutsisom, hovoriť najmä o bilaterálnych vzťahoch a budúcnosti EÚ. Ten mu tiež odovzdá medailu Helénskeho parlamentu, ktorá má symbolizovať priateľstvo medzi Slovenskom a Gréckom. Slovenský šéf parlamentu naposledy Grécko navštívil v roku 2005.

Predseda NR SR sa stretne aj s lídrom gréckej opozície a predsedom politickej strany Nová demokracia Kyriakosom Mitsotakisom. Prijme ho tiež grécky prezident Prokopis Pavlopoulos a arcibiskup celého Grécka. Okrem toho Danko položí veniec na vojenský pamätník a hrob neznámeho vojaka. Na Slovensko sa vráti v utorok (25.9.).