Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia presunuli na štvrtok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Novela zákona o FPU hovorí o tom, že o poskytnutí peňazí z Fondu na podporu umenia by mala po novom rozhodovať rada fondu.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Hlasovanie o novele zákona o Fonde na podporu umenia sa presunulo na štvrtok (2. 5.) o 17.00 h. Rozhodli o tom poslanci Národnej rady (NR) SR. Zároveň schválili, že v utorok o 17.00 h sa hlasovať vôbec nebude.

Novela zákona o FPU hovorí o tom, že o poskytnutí peňazí z Fondu na podporu umenia by mala po novom rozhodovať rada fondu. Prihliadať by mala na stanovisko odbornej komisie, ktorá bude poradným orgánom rady, no stanovisko nebude pre radu záväzné. Návrh kritizovali viacerí predstavitelia opozície, ako aj odborná verejnosť.

Plénum si zároveň odhlasovalo, že po návrhu na odvolanie členov Súdnej rady SR pristúpi k prerokovaniu vládnych noviel v skrátenom legislatívnom konaní. Ide o novelu zákona o ochrane prírody a krajiny týkajúcej sa regulácie medveďov a novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá reaguje na akútny nedostatok pracovníkov v zdravotníctve.