Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

OBRAZOM: Z. Čaputová absolvovala v TASR fotenie na oficiálny portrét

Na snímke novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) počas líčenia pred fotením oficiálneho portrétu v Bratislave 9. mája 2019. Foto: TASR Jaroslav Novák

P. Neubauer, ktorý fotografoval všetkých doterajších prezidentov SR, povedal, že nikdy nemával trému, ale túto noc spal zle. Portál teraz.sk ponúka z akcie fotografie a VIDEO.

Bratislava 9. mája (TASR) – Nastávajúca prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok absolvovala fotografovanie na oficiálny portrét. Tak ako jej predchodcovia vo funkcii, aj ona zavítala do priestorov Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) v Bratislave, kde ju fotografoval dlhoročný fotograf TASR Pavel Neubauer.

Novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila Tlačovú agentúru Slovenskej republiky (TASR), kde fotoreportér TASR Pavel Neubauer nafotil oficiálny portrét novozvolenej prezidentky SR. Na snímke novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) a fotoreportér TASR Pavel Neubauer počas fotenia oficiálneho portrétu v Bratislave 9. mája 2019.
Foto: TASR Jaroslav Novák


"Bolo to veľmi príjemné. Pán fotograf je veľký profesionál. Toto fotenie malo isté špecifiká, pretože nemalo byť o veľkom úsmeve. Zároveň mi však záležalo na tom, aby z toho vyžarovala určitá pohoda, vľúdnosť a prirodzený úsmev," povedala Čaputová. Pri fotení vymenila dvoje šiat a podľa vlastných slov skôr inklinovala k fialovým šatám. "Pôsobilo to živšie. Ešte však budeme vyberať finálnu fotografiu z viacerých verzií," podotkla.

Video z akcie:



Na snímke novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová (vpravo) počas fotenia oficiálneho portrétu v Bratislave 9. mája 2019.
Foto: TASR Jaroslav Novák


Neubauer, ktorý fotografoval všetkých doterajších prezidentov SR, povedal, že nikdy nemával trému, ale túto noc spal zle. "Stále som myslel, ako to bude. Myslím si však, že celé fotografovanie dopadlo perfektne. Pani Čaputová bola ústretová a bola tu uvoľnená atmosféra. Na nič sme sa nehrali. Dohodli sme sa, že jej úsmev svedčí a keď je vážna, tak je to až príliš vážne. Snažila sa o úsmev, aby to nebolo ani moc vysmiate a ani moc strnulé," priblížil fotograf TASR.

Na snímke novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová odpovedá na otázky novinárov po fotení oficiálneho portrétu v priestoroch TASR v Bratislave 9. mája 2019.
Foto: TASR Jaroslav Novák


V porovnaní s fotením ostatných prezidentov sa podľa vlastných slov najlepšie cítil teraz. "Možno preto, že to bola žena," podotkol Neubauer. Najvážnejší bol podľa neho prezident Michal Kováč.

Na snímke generálny riaditeľ Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Vladimír Puchala (vpravo) víta novozvolenú prezidentku SR Zuzanu Čaputovú v sídle TASR v Bratislave 9. mája 2019. Novozvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila TASR, kde fotoreportér TASR Pavel Neubauer nafotil oficiálny portrét novozvolenej prezidentky SR.
Foto: TASR Jaroslav Novák



Viac informácií o portréte získate na adrese obchod@tasr.sk.