Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Podujatie Spoznaj farby zvukov pripomenulo potreby nepočujúcich detí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

Medzi ciele OZ Nepočujúce dieťa okrem iného patrí budovanie a spájanie komunity počujúcich a nepočujúcich rodičov sluchovo postihnutých detí.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Podeliť sa o radosť z dosiahnutého v aktuálnom roku aj poďakovať všetkým, ktorí prispeli k tomu, aby o nepočujúcich deťoch, ich potrebách a potrebách ich rodín bolo viac počuť. Aj taký bol cieľ nedeľného podujatia Spoznaj farby zvukov Základnej a materskej škole internátnej pre deti a žiakov so sluchovým postihnutím v Bratislave.

"Ide o stretnutie komunity rodín s deťmi s poruchou sluchu a všetkých, ktorí sa podieľajú na kampani Neverím vlastným ušiam o potrebe včasnej pomoci deťom so sluchovým postihnutím," priblížila Ľubica Majtánová z občianskeho združenia (OZ) Nepočujúce dieťa.

Súčasťou programu podľa jej slov bola bublinková šou, ktorá okrem pobavenia zároveň pripomína, že deti s poruchou sluchu nechcú nechávať v bubline ticha. Nechýbal ani bubnový workshop a zábavné rozvojové aktivity a dielničky pre menšie deti aj školákov.

Medzi ciele OZ Nepočujúce dieťa okrem iného patrí budovanie a spájanie komunity počujúcich a nepočujúcich rodičov sluchovo postihnutých detí aj vzdelávanie rodičov a sprístupňovanie odborných informácií, aby dokázali úspešne rozvíjať ich nepočujúce deti v domácom prostredí.

Združenie chce tiež vytvárať podmienky pre výmenu skúseností medzi rodičmi a podieľať sa na zastupovaní nepočujúcich detí v oblasti zdravotníctva a legislatívy. Viac informácií o pôsobení OZ je na portáli nepocujucedieta.sk.