Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia pátra po odsúdenom V. Mišenkovi, je na úteku

Na archívnej snímke Viliam Mišenka. Foto: TASR - Branislav Račko

Viliam Mišenka bol tento týždeň právoplatne odsúdený na 23-ročný trest za známy medializovaný prípad výbuchu výbušniny, pri ktorom zahynula jedna osoba a ďalšie boli zranené.

Bratislava 22. marca (TASR/TERAZ.SK) – Polícia pátra po Viliamovi Mišenkovi, ktorého v utorok (20.3.) Najvyšší súd (NS) SR odsúdil na trest odňatia slobody v dĺžke trvania 23 rokov. Polícia o tom informuje na facebookovej stránke.





"Viliam Mišenka bol tento týždeň právoplatne odsúdený na 23-ročný trest za známy medializovaný prípad výbuchu výbušniny, pri ktorom zahynula jedna osoba a ďalšie boli zranené. Mišenka už raz na úteku bol. V roku 2013 bol vypátraný vo Venezuele a eskortovaný na Slovensko, kde strávil takmer dva roky vo väzbe. Súd ho napokon zbavil všetkých obvinení a prepustil na slobodu. Tohtotýždňový rozsudok si neprišiel vypočuť a je opätovne na úteku. Ak máte o jeho pohybe akékoľvek informácie, volajte 158," uviedla polícia.

NS SR odsúdil Viliama Mišenku na trest odňatia slobody v dĺžke trvania 23 rokov v kauze výbuchu v topoľčianskej firme Euromont v lete 2009. Spoluobžalovaného Jána Krajčíka odsúdil NS SR na súhrnný doživotný trest odňatia slobody.