Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Prezidentka zagratulovala víťazom novinárskej súťaže Štúrovo pero

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) dostáva kyticu kvetov počas prijatia víťazov celoslovenskej novinárskej súťaže pre stredné a vysoké školy Štúrovo pero v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 7. mája 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Mladým novinárom popriala veľa energie a úspechov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 7. mája (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok zagratulovala víťazom novinárskej súťaže Štúrovo pero. Informovala o tom na sociálnej sieti. Poukázala na to, že povolanie novinára je predovšetkým služba verejnosti.

"Bolo pre mňa povzbudzujúce vidieť mladých ľudí, ktorí sa nielenže venujú krásnej tvorivej činnosti, akou je písanie, ale rovnako ich spája aj záujem vykonať niečo užitočné pre spoločnosť," uviedla. Zároveň konštatovala, že niet slobodných médií bez demokracie a ani demokracia nemôže fungovať bez slobodných médií. Novinárska práca podľa nej prispieva k tomu, aby Slovensko ostalo slobodným a demokratickým štátom.

Vyzdvihla aj úsilie organizátorov, ktorí stáli pri vzniku súťaže a tiež snahu starších novinárov, ktorí ochotne odovzdávajú svoje poznatky a skúsenosti.

Mladým novinárom popriala veľa energie a úspechov. "Teším sa, že sa budem v budúcnosti stretávať s ich článkami a reportážami a spomeniem si, že poznám autorov a že som sa s nimi osobne stretla," dodala.