Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SaS odštartovala kampaň do eurovolieb, zaujať chce jedlom

Na snímke predseda SaS Richard Sulík. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov.

Bratislava 21. marca (TASR) - Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) vo štvrtok oficiálne odštartovala kampaň do májových volieb do Európskeho parlamentu. Počas nej chce v 27 slovenských mestách uskutočniť ochutnávky národných jedál. Informoval o tom hovorca SaS Róbert Buček.

"Národnými jedlami chceme vzbudiť pozornosť ľudí o Európsku úniu. Všetky recepty sme zároveň zhrnuli do brožúrky, ktorá je najmä o kandidátoch a programe strany do Európskeho parlamentu," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Predsedovi SaS bude pri varení v slovenských mestách pomáhať šéfkuchár Marcel Ihnačák. Večerné talkshow aj s prvými tromi kandidátmi, Eugenom Jurzycom, Alojzom Baránikom a Luciou Nicholsonovou, bude moderovať režisér Nikita Slovák. V mestách chcú kandidáti hovoriť aj o hodnotovom kompase strany, vďaka ktorému sa bude dať predvídať, ako budú hlasovať v EP.

Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.