Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Informatici sa podieľali na projekte Education Content Engineering Hub

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

ECEH bol podporený z nórskych grantov v rámci programu Obchod a inovácie a zo štátneho rozpočtu SR.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Fakulta informatiky a informačných technológií (FIIT) Slovenskej technickej univerzity (STU) sa podieľala na projekte Education Content Engineering Hub (ECEH). Jeho cieľom je kultivovať a komunikovať predmety s otvoreným obsahom pre mladých ľudí. Projekt prebiehal od septembra 2022 a vyvrcholil 18. apríla záverečnou konferenciou na pôde fakulty. TASR o tom informovali z univerzity.

Konferencie sa zúčastnili zástupcovia partnerov projektu - Norwegian University of Science and Technology, Stredná priemyselná škola elektrotechnická Hálova, Aj Ty v IT a Výskumná agentúra. Projekt spojil univerzity zo Slovenska a Nórska so strednou školou a občianskym združením za účelom vytvorenia platformy, ktorá zjednoduší proces výučby a kultivácie vzdelávacieho obsahu predmetov, ako sú napríklad matematika a programovanie v jazyku Python.

"Naša vízia zahŕňa zavedenie otvorených vzdelávacích zdrojov, ktoré budú študentom poskytovať kľúčové vedomosti a zručnosti potrebné pre úspech vo vysoko konkurenčnom svete," uviedol vedúci výskumnej platformy ECEH Ján Lang z Ústavu informatiky, informačných systémov a softvérového inžinierstva FIIT STU. Manažérka projektu Viera Bordoy doplnila, že ECEH platforma predstavuje ich snahu pomáhať študentom vedieť nájsť odpovede na dôležité otázky z dôveryhodných a overených zdrojov.

ECEH bol podporený z nórskych grantov v rámci programu Obchod a inovácie a zo štátneho rozpočtu SR.