Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Špeciálne londýnske vydanie Večere s Havranom sa bude venovať brexitu

Na archívnej snímke Michal Havran. Foto: TASR – Jakub Kotian

Diskusií a analýz na tému brexitu je mnoho, Havran vo svojej relácii ponúkne na túto tému nový, trochu netradičný pohľad.

Bratislava 26. marca (TASR) - Téma brexitu mesiace rezonuje Európou aj Slovenskom. Venovať sa jej bude aj špeciálna časť diskusnej relácie Večera s Havranom s podtitulom Čo s načatým odchodom?, v ktorej sa Michal Havran bude rozprávať s tromi významnými britským hosťami priamo v Londýne. TASR o tom informovala PR manažérka Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Silvia Turnerová.

RTVS reláciu odvysiela v utorok o 22.25 h na Dvojke. Diváci si budú môcť reláciu pozrieť so slovenským dabingom alebo prepnúť na originálne anglické znenie.

Diskusií a analýz na tému brexitu je mnoho, Havran vo svojej relácii ponúkne na túto tému nový, trochu netradičný pohľad. "Okrem otázok spojených s čisto politologickým či analytickým pohľadom na brexit existuje aj množstvo kultúrnych a civilizačných otázok. Tie sa zaoberajú aj problematikou, ako sa Británia cíti európska, prečo odchádza, ako sa odchod prejaví na mentalite Britov, či brexit nie je víťazstvom Angličanov nad Veľkou Britániou," hovorí Havran.

"Otázkou tiež je, ako budú naše kultúrne a civilizačné vzťahy vyzerať aj po prípadnom odchode, ktorý v tejto chvíli ešte vôbec nie je istý. Minimálne nie v takej podobe, v akej sme si mysleli pred pár rokmi, keď sa Spojené kráľovstvo rozhodlo v referende Európsku úniu opustiť," doplnil. V špeciáli budú s Michalom Havranom diskutovať aj historička a spisovateľka Mary Chamberlainová, politologička z University of Birmingham Charlotte Galpinová a hudobník Robert Cohen.