Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Pojednávanie s Lehelom H. bude pokračovať v septembri

Na snímke obžalovaný Lehel H. Foto: TASR Martin Baumann

ŠTS v prípade opäť pojednáva potom, čo Najvyšší súd SR vlani zrušil jeho verdikt, ktorým Leleha H. odsúdil na doživotie a prípad mu vrátil späť.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sa vo štvrtok pojednávalo v kauze obžalovaného Lehela H., označovaného za "hrobára" zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov. Predvolaný bol jeden svedok. Pojednávanie odročili na 12. septembra. TASR informácie poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

ŠTS v prípade opäť pojednáva potom, čo Najvyšší súd SR vlani zrušil jeho verdikt, ktorým Leleha H. odsúdil na doživotie a prípad mu vrátil späť. Okrem iného namietal právnu kvalifikáciu niektorých skutkov, tiež, že sa súd nezaoberal spoluprácou obžalovaného s orgánmi činnými v trestnom konaní. Výhrady mal aj k posudzovaniu dĺžky trestu.

Lehel H. čelí obžalobe pre päť vrážd, tiež pre založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny sátorovcov, aj pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Na pojednávaniach v minulosti tvrdil, že bol nezákonne obvinený a nikoho nezavraždil. Za spoluprácu s políciou očakával miernejší trest, doživotie považoval za nedôvodné a nezákonné.