Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Súd s Miroslavom V. v kauze vraždy exmanželky pokračuje výsluchmi

Ilustračná snímka Foto: TASR

Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch a následne ju mal usmrtiť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava/Pezinok 15. apríla (TASR) - Súdny proces s obžalovaným Miroslavom V. v kauze vraždy jeho exmanželky pokračuje v pondelok na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku výsluchom svedkov a znalca z odvetvia kynológie. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR Daniel Lipšic podal na Miroslava V. vlani v septembri obžalobu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. Miroslav V. si mal podľa obžaloby v roku 2016 objednať únos exmanželky do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, následne ju mal usmrtiť a jej telesné pozostatky rozpustiť v plastovom sude s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Motívom konania mala byť najmä pomsta.

Miroslav V. bol pôvodne právoplatne odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave však 18. apríla vyhovel Lipšicovmu návrhu a povolil obnovu konania. V rovnaký deň bolo Miroslavovi V. doručené uznesenie o vznesení obvinenia z úkladnej vraždy. Prípad sa posunul vpred vďaka nájdeniu plastového suda, v ktorom sa podarilo stotožniť pozostatky poškodenej na základe fotokompozitných výplní, čiže zubných plomb.