Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Špeciálna prokuratúra bude o vražde J. Kuciaka informovať v septembri

Na archívnej snímke portrét zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka. Foto: TASR Jakub Kotian

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk, jeho snúbenica Martina Kušnírová bola archeologička.

Bratislava 21. augusta (TASR) - V prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice sa naďalej vykonávajú procesné úkony.

"V predmetnej trestnej veci sa naďalej intenzívne vykonávajú procesné úkony s cieľom objasniť tento trestný čin a potrestať páchateľa, respektíve páchateľov. V priebehu mesiaca september bude dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podrobne informovať verejnosť o doterajších zisteniach a výsledkoch trestného konania. O priebehu trestného konania budú súčasne informovaní aj zástupcovia Európskeho parlamentu počas ich návštevy na Slovensku," uviedla v utorok pre TASR hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová.

"Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa nebudeme v tomto štádiu vyjadrovať k priebehu vyšetrovania ani jednotlivým úkonom, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie. Osobitne zdôrazňujeme, že pri takýchto závažných trestných činoch je zdržanlivosť orgánov činných v trestnom konaní pri poskytovaní informácií verejnosti absolútnou nevyhnutnosťou a práve takýmto spôsobom je zabezpečené dosiahnutie hlavného cieľa trestného konania, a tým je odhalenie a potrestanie páchateľov," doplnila.

"Vo vzťahu k vyšetrovateľovi Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava, ktorý vo veci vykonával prvotné úkony na mieste činu, najmä obhliadku miesta činu, boli pri výkone dozoru prokurátora zistené niektoré nedostatky, na ktoré prokurátor bezodkladne reagoval. Vzhľadom na to, že uvedený vyšetrovateľ už nie je vo veci činný, prokurátor nemôže vykonať vo vzťahu k nemu žiadne ďalšie opatrenia," dodala Predajňová.

Ján Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk, jeho snúbenica Martina Kušnírová bola archeologička. Oboch mladých ľudí zavraždili 21. februára 2018 v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači.