Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V Bratislave sa dnes začína 13. ročník konferencie Globsec

Generálny riaditeľ Grand Hotela River Park vlani privítal na konferencii aj chorvátsku prezidentku. Foto: Best Hotel Properties

Bratislava bude opäť najstráženejším miestom v Európe.

Bratislava 17. mája (OTS) - V Grand Hoteli River Park sa uskutoční ôsmykrát medzinárodná bezpečnostná konferencia GLOBSEC. Tento ročník bude najväčší v histórii a prinesie viac vlastného obsahu, iniciatív, odporúčaní a správ. Okrem klasických tém o obrane a bezpečnosti, budúcnosti Európy či klimatických zmenách sa bude zaoberať aj vplyvom nových technológií na politiku.

„Sme radi, že v našom hoteli budeme opäť hostiť špičky európskej i svetovej diplomacie. Očakávame, že tohtoročného GLOBSEC-u sa zúčastní oveľa viac hostí ako po minulé roky. Sme presvedčení, že všetkým hosťom dokážeme poskytnúť maximálny komfort a také zázemie, aké budú potrebovať počas celej konferencie,“ uviedol Branislav Kačkovič, generálny riaditeľ hotelov Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel, Bratislava a Sheraton Bratislava Hotel.

Na 13. ročníku konferencie vystúpi približne 140 rečníkov z rôznych sektorov a zúčastní sa ho približne 1 000 hostí zo 70 krajín sveta. O účastníkov konferencie sa bude starať približne stovka čašníkov a podávané im budú rôzne servírované menu či bufety pripravené tímom šéfkuchára Jaroslava Žídeka. „Hostia počas konferencie ochutnajú rôzne špeciality ako napríklad pečené hovädzie na červenom víne s maslovou zemiakovou kašou, pečenú prepelicu s hubami a paštrnákovým pyré či varenú špargľu s holandskou omáčkou, strúhankou, pošírovaným vajíčkom a varenými zemiakmi,“ povedal Jaroslav Žídek, šéfkuchár Grand Hotela River Park.

Na konferenciu prídu český premiér Andrej Babiš a slovenský predseda vlády Peter Pellegrini, námestník ministra zahraničných vecí Spojených štátov Wess Mitchell, ako aj ministri zahraničných vecí krajín Vyšehradskej štvorky a ďalší členovia zahraničných vlád. Prvýkrát bude na konferencii aj Globálna komisia pre stabilitu kybernetického priestoru (GCSC), ktorá je najvýznamnejším celosvetovým orgánom svojho druhu.

Medzinárodná bezpečnostná konferencia GLOBSEC sa bude konať v dňoch 17. až 19. mája 2018 v Grand Hoteli River Park, a Luxury Collection Hotel, Bratislava.