Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 24. júla (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Čaputová vo Francúzsku
(Paríž)

Prezidentka Zuzana Čaputová odcestuje na oficiálnu dvojdňovú návštevu Francúzska. V Paríži ju príjme francúzsky prezident Emmanuel Macron. Diskutovať budú o aktuálnej situácii v Európskej únii či V4. Hovoriť budú aj o bilaterálnych vzťahoch Francúzska a Slovenska a o možnostiach ďalšej spolupráce.



Súd v kauze televíznych zmeniek
(Pezinok)

Na špecializovanom trestnom súde v Piešťanoch pokračuje pojednávanie v kauze falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. Obžalovaní sú niekdajší riaditeľ televízie Pavol R. a podnikateľ Marian K. Ten je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka, zatiaľ čo Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Volzovej. Tá je podľa neho na vine za stav Markízy, ktorý mal vyústiť do urovnania sporov prostredníctvom zmeniek.

Pochybenia pri verejných obstarávaniach
(Košice)

O najčastejších pochybeniach pri realizácii verejného obstarávania sa žiadatelia dozvedia viac na informačnom seminári Úradu vlády v Košiciach. Na seminári sa tak žiadatelia informujú o častých chybách, aby sa im vedeli vyvarovať. Dozvedia sa aj o spôsobe predkladania podkladov potrených pre vyúčtovanie finančných prostriedkov poskytnutých v programe Podpora rozvoja športu na rok 2019.

Čo robiť pri stretnutí s medveďom
(Slovensko)

Ak človek stretne medveďa a on ho ešte nezaregistroval, mal by ustupovať potichu smerom, odkiaľ prišiel. Pred medveďom netreba nikdy utekať, mohlo by to u neho vyvolať útok. Rovnako na neho netreba kričať. Pri stretnutí s medveďom by mali ľudia ostať pokojne stáť a zhodnotiť situáciu. Ako v takomto prípade postupovať pre TASR priblížil odborník zo Zásahového tímu pre medveďa hnedého zo Štátnej ochrany prírody.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher