Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 23. augusta (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Lucia Kvašňovská vám prináša spravodajský prehľad dňa. vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pietna spomienka na SNP
(Bratislava)

Premiér Peter Pellegrini sa zúčastní pietnej spomienky pri Pamätníku SNP v Bratislave. Spomienka sa uskutoční aj vo Veľkej Lomnici pri hrobe padlých partizánov na miestnom cintoríne. Tento rok si Slovensko pripomína 75. Výročie SNP, ktoré vypuklo 29. augusta 1944 v Banskej Bystrici. Vojenské zložky i civilné obyvateľstvo tak vstúpili do otvoreného boja proti nemeckej okupácii, čím sa Slovensko jasne postavilo na stranu demokracie. Udalosti si Slovensko pripomenie aj v deň výročia oslavami s vojenskou prehliadkou v banskobystrickom Múzeu SNP.



Výstavba závodu v obci Kachnec
(Kachnec)

Pozrieme sa aj do obce Kachnec. Nemecká zlievarenská spoločnosť Handtmann postaví v priemyselnom parku nový závod na výrobu a opracovanie hliníkových odliatkov. Tie budú určené predovšetkým pre automobilový priemysel. Položenia základného kameňa výstavby sa zúčastní aj podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

Humor a satira na Kremnických gagoch
(Kremnica)

Historická Kremnica ponúkne od piatka do soboty 25. augusta rôzne umelecké programy s dôrazom na humor, satiru a kultivovanú zábavu. Súčasťou festivalu je populárna expozícia Múzea gýča či unikátna Ulička slávnych nosov. V rámci hudobnej produkcie vystúpia Dorota Nôtová Band, Katka Korcek Band či francúzsky Wonder Brass Band.

Začína sa Uprising
(Bratislava)

Na bratislavských Zlatých pieskoch otvorí svoje brány už dvanásty ročník reggae festivalu Uprising. Podujatie je najväčším svojho druhu v strednej Európe. Pravidelne tu prichádzajú fanúšikovia zo susedného Česka, Maďarska, Rakúska aj z Poľska. Predstavia sa na ňom najznámejšie reggea kapely z viacerých krajín sveta. Podujatie potrvá do soboty 24. augusta.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher