Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

ZÁSAH VO VEĽKEJ MAČI: Policajti prehľadávali dedinu a jej okolie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na mieste zasahovalo niekoľko desiatok strážcov zákona, ktorí na mieste vytvorili rojnicu. Podľa informácií tvnoviny.sk policajti hľadali vražednú zbraň.

Bratislava 27. marca (Teraz.sk/TASR) - V lese pri obci Veľká Mača (okr. Galanta) polícia v utorok vykonala operatívnu akciu zameranú na zaistenie prípadných ďalších dôkazov. Pre TASR to za Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

"Ide o operatívnu akciu polície zameranú na zistenie a zaistenie prípadných ďalších dôkazov. V tomto štádiu konania nebude bližšie akciu komentovať, ani sa k nej vyjadrovať," povedala Predajňová.

Portál tvnoviny.sk informoval, že les za Veľkou Mačou v blízkosti rodinného domu, v ktorom zavraždili novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, prehľadáva polícia. Na mieste zasahovalo niekoľko desiatok strážcov zákona, ktorí na mieste vytvorili rojnicu. Podľa informácií tvnoviny.sk policajti hľadali vražednú zbraň.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zavraždil neznámy páchateľ 21. februára 2018 výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Kušnírová bola zasiahnutá spredu jedenkrát do hlavy, Kuciak spredu dvoma výstrelmi do srdca.