Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Slovenskí hádzanári podľahli v Šali maďarskému súperovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovensko uzavrie kvalifikáciu v nedeľu v Rusku.

Šaľa 12. júna (TASR) - Slovenskí hádzanári prehrali v stredajšom zápase 7. skupiny kvalifikácie ME 2020 vo Švédsku s Maďarmi 20:21 v Šali. Trénerovi Petrovi Kukučkovi tak výsledkovo nevyšla premiéra na lavičke SR. Domáci už skôr prišli o šancu postúpiť na šampionát, Maďari potvrdili prvé miesto v tabuľke. Slovensko uzavrie kvalifikáciu v nedeľu v Rusku.



kvalifikácia ME 2020:



Šaľa

Slovensko - Maďarsko 20:21 (8:9)

Zostava a góly SR: Žernovič (Paul) - Macháč, Prokop po 4/1, Kalafut 3, Hruščák 3/1, Briatka 3/3, Kováčech 2, Ďuriš 1, Rešovský, Korbel, Bogár, Halla, Michalka, Guzy

Najviac bodov Maďarska: Ancsin 4, Mathe 4/4, Juhasz 3

Vylúčení: 4:3, 7 m: 6/4 - 9/5, rozhodovali: Bounouara, Sami (obaja Fr), 1200 divákov.



Slováci v prvom polčase dokázali s favoritom držať krok. Domáci sa síce ťažšie presadzovali proti robustným Maďarom, mohli sa však spolahnúť na skvelo chytajúceho Žernoviča. Zverenci trénera Kukučku odolali počiatočnému náporu hostí a Kovačech ich gólom na 6:5 poslal do vedenia. To si Slováci udržiavali až do záveru prvého dejstva, potom však premárnili niekoľko príležitostí a Maďari trojgólovou sériou otočili na 9:8.

Druhý polčas začal ako cez kopirák, Maďari rýchlo zvýšili na 10:8, no Slováci vzápätí vyrovnali, no tentokrát nedokázali otočiť priebežný stav. Naopak, Maďari potrestali niekoľko chýb domácich a dostali sa do štvorgólového trháku. Slovákov to však nezlomilo, v 23. minúte Hruščák vyrovnal na 18:18 a o dve minúty dostali Slováci početnú výhodu po faule na prenikajúceho Ďuriša. Presilovku však nevyužili, keď vyrovnal počet hráčov na palubovke Macháč. Nabudení Slováci tlačili, ale skúsení Maďari aj vďaka premenenej sedmičke v závere si postrážili tesný náskok a doviedli duel do víťazného konca.



hlasy:



Peter Kukučka, tréner SR: "Ja som bol rád, že som videl veci, ktoré sme trénovali. Najmä ma potešila solídna obrana. Boli tam chybičky, dostali sme góly, ktoré sme boli ochotní akceptovať, ale obrana nesklamala. Aj dopredu sme mali dobré akcie a myslím si, že diváci si prišli na svoje. Páčila sa mi bojovnosť, takto by mal vyzerať výkon v národnom tíme."



Ľubomír Ďuriš, najlepší hráč SR: "Keď to zhodnotím po zápase, myslím si, že aspoň bod by sme si zaslúžili. Na druhej strane sa nemáme za čo hanbiť, nechali sme tam všetko. Maďari dokázali využiť každú chybičku a to rozhodlo. Máme však na čom stavať a verím, že to bude stále lepšie."




tabuľka 7. skupiny:



1. Maďarsko 5 4 1 0 129:106 9 - istý postup na ME

2. Rusko 4 2 1 1 98:89 5

3. Taliansko 4 2 0 2 94:119 4

4. Slovensko 5 0 0 5 109:125 0