Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Detva s historickým víťazstvom v Košiciach, Sýkora prispeje do kasičky

Na snímke vľavo Juraj Milý (Košice), vpravo brankár Roman Petrík (Detva) v zápase 11. kola hokejovej Tipsport Ligy HC Košice - HC 07 WPC Koliba Detva v Košiciach 11. októbra 2019. FOTO TASR – František Iván FOTO TASR – František Iván

Žiaril najmä Sýkora, ktorý strelil svoj prvý hetrik v sezóne.

Detva 12. októbra (TASR) - Až do zápasu 11. kola prebiehajúcej sezóny platilo, že hokejisti Detvy ešte nikdy nevyhrali v Košiciach. Zo šiesteho stretnutia v Steel aréne si však prvýkrát odniesli tri body. Ich víťazstvo 4:1 nieslo výrazný rukopis dvojice Ján Sýkora - Peter Zuzin, ktorá sa postarala o všetky štyri góly hostí.

Žiaril najmä Sýkora, ktorý strelil svoj prvý hetrik v sezóne. V polovici druhej tretiny využil presilovku, o 25 sekúnd skóroval z trestného strieľania a v záverečnej časti tečoval strelu Zuzina v oslabení. Tri góly v troch rôznych situáciách pripomenuli pamätný rekord legendárneho kanadského útočníka Maria Lemieuxa. Ten dal v jednom zápase NHL päť gólov piatimi odlišnými spôsobmi, okrem troch menovaných aj pri hre päť na päť a do prázdnej bránky.

Sýkora bol spokojný aj s trojgólovým zápisom, najmä však s cenným víťazstvom, ktoré predĺžilo víťaznú sériu Detvy na päť stretnutí. "V tomto zápase sme boli v pozícii outsidera, no podali sme výborný výkon. Oddreli sme to. Možno sa zdalo, že Košičania majú navrch, keď často krúžili v našej tretine, no my sme to ubojovali srdcom. Päť víťazstiev v rade a z nich 14 bodov je krásny pocit. Dúfam, že to natiahneme aj v ďalšom zápase, v ktorom privítame Slovan," poznamenal Sýkora. Jeho hetrik bol potvrdený až dodatočne, keďže pri treťom góle sa zdalo, že Zuzinovu strelu do košickej bránky neusmernil on, ale napokon došlo ku korekcii zápisu. "Peťo (Zuzin) aj rozhodcovi povedal, nech sa na to pozrie ešte raz. Ani ja sám som si nebol stopercentne istý, či som to tečoval alebo nie. Bol som v súboji a ťažko mi určiť, kto a či vôbec zmenil smer puku. Ale skôr si myslím, že som to tečoval," poznamenal Sýkora, na ktorého nadviazal Zuzin: "Napokon sme sa zhodli na tom, že mu ten gól dám. Vďaka nemu skompletizoval hetrik, takže to bude znamenať nejaké peniažky do tímovej kasičky a aj občerstvenie v Janovej réžii."

Ďalšou zaujímavosťou Sýkorovho hetriku bol fakt, že ho dosiahol na ľade Košíc, ktorých dres obliekal v závere uplynulej sezóny. Za 16 zápasov v drese "oceliarov" strelil tri góly, rovnaký počet im "daroval" v prvom vzájomnom stretnutí prebiehajúcej sezóny. "Veľmi to neriešim. Teraz hrám za rodné mesto a chcem aby sa 'Detvička' dostala do povedomia. Je skvelé, že sme vyhrali v Košiciach. Teraz sa už ideme 'bavic', ruky hore, gate dole," uzavrel Sýkora a vo výbornej nálade zamieril k oslavujúcim spoluhráčom do šatne.

Peter Zuzin, ktorý mu nahral na dva góly a sám uzavrel na 4:1, vyzdvihol aj tretieho kolegu z prvého útoku Detvy - Petra Šišovského. "Odkedy k nám prišiel, začali sme vyhrávať. Veľmi nám pomáha, dodal nám ďalší elán a oživil to. Sadli sme si ako formácia, to je dôležité. V Košiciach sme to potiahli my, predtým s Liptovským Mikulášom bodovala iná formácia. Bol to opäť kolektívny výkon a tak by to malo byť stále," poznamenal Zuzin k receptu, ktorý priniesol päť víťazstiev po piatich úvodných prehrách.