Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

EURO 2020: Tureckí hráči po góle Ayhana opäť zasalutovali

Tureckí fanúšikovia vykrikujú slogany v kvalifikačnom zápase H-skupiny EURO 2020 Francúzsko - Turecko v Paríži 14. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Kapitán Burak Yilmaz spoločne s brankárom Mertom Gunokom a ďalšími hráčmi poslali vojenský pozdrav smerom k tureckým fanúšikom.

Paríž 15. októbra (TASR) - Po tom, čo tureckí futbaloví reprezentanti v piatkovom zápase kvalifikácie EURO 2020 s Albánskom (1:0) vojenským pozdravom podporili inváziu na sever Sýrie, predviedli rovnaké gesto aj v pondelkovom dueli v Paríži s domácim Francúzskom (1:1). Zasalutovali v 81. minúte po vyrovnávajúcom góle Kaana Ayhana.

Kapitán Burak Yilmaz spoločne s brankárom Mertom Gunokom a ďalšími hráčmi poslali vojenský pozdrav smerom k tureckým fanúšikom. Obranca Merih Demiral vyzvala aj Ayhana, aby zasalutoval, čo viedlo k vášnivej diskusii medzi obomi hráčmi, strelec gólu ale odmietol spraviť toto gesto, uviedla agentúra AP.

Na správanie Turkov si posvieti Európska futbalová únia (UEFA). Tá už predtým naznačila, že vyšetrí ich správanie po piatkovom dueli s Albánskom. Podľa agentúry DPA budú o incidente vo štvrtok diskutovať členovia kontrolnej, etickej i disciplinárnej komisie UEFA.

UEFA zakazuje a prísne trestá politické gestá počas zápasov. Potrestať môže Tureckú futbalovú federáciu (TFF) i samotných hráčov, informovala DPA.