Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

EURÓPSKE HRY: Gacsal s Rusnákom postúpili do semifinále na 1000 m

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ďalej ide aj singlkanoista Matej Rusnák, ktorý dopádloval v prvej rozjazde C1 na piatej priečke.

Minsk 25. júna (TASR) - Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Ákos Gacsal postúpil na II. európskych hrách v Minsku do semifinále K1 na 1000 m. V úvodnej rozjazde obsadil siedme miesto.

Ďalej ide aj singlkanoista Matej Rusnák, ktorý dopádloval v prvej rozjazde C1 na piatej priečke.

Gelle s Botekom postúpili priamo do finále K2 na 1000 m


Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle s Adamom Botekom postúpili na II. európskych hrách v Minsku priamo do finále K2 na 1000 m.

V utorok vyhrali úvodnú rozjazdu s vyše sekundovým náskokom pred loďou Talianska. Mariana Petrušová s Jessicou Zatlkajovou skončili v rozjazde K2 na 500 m na siedmej pozícii a zabezpečili si účasť v semifinále.

Pištej s Balážovou v miešanej štvorhre o bronz


Slovenskí stolní tenisti Ľubomír Pištej s Barborou Balážovou prehrali na II. európskych hrách v Minsku v semifinále miešanej štvorhry s nemeckým tandemom Patrick Franziska, Petrissa Soljová 1:3.

Najvyššie nasadení Slováci tak budú bojovať o bronz v utorok podvečer (17.00 SELČ) s Francúzmi Laurou Gasnierovou a Tristanom Florem. Finálovvý duel o zlato a jedinú miestenku na budúcoročné olympijské hry v Tokiu bude v réžii Nemcov a Rumunov Bernadetty Szocsovej a Ovidia Ionescua.

Miešaná štvorhra - semifinále:

Barbora BALÁŽOVÁ, Ľubomír PIŠTEJ (SR) - Petrissa Soljová, Patrick Franziska (Nem.) 1:3 (-6, 6, -11, -4)
Bernadette Szocsová, Ovidiu Ionescu (Rum.) - Laura Gasnierová, Tristan Flore (Fr.) 3:2 (-13, 8, -10, 6)


Zápasník Gulajev prehral s Ukrajincom Michajlovom


Slovenský voľnoštýliar Achsarbek Gulajev prehral v utorok na II. európskych hrách v Minsku v súboji o postup do štvrťfinále v hmotnostnej kategórii do 74 kg s Ukrajincom Vasilom Michajlovom 2:3. Slovenský zápasník si teraz musí počkať, či ho jeho súper potiahne do repasáže.

Bačíková obsadila v časovke 28. priečku


Slovenskej cyklistke Alžbete Bačíkovej sa vôbec nevydarila utorňajšia časovka na II. európskych hrách. Na 28,6 km dlhej trati v uliciach Minsku obsadila až predposledné 28. miesto, keď za víťaznou Švajčiarkou Marlen Reusserovou zaostala o vyše šesť minút.

Dvadsaťdeväťročná Slovenka si v Bielorusku zvolila dvojkombináciu cestnej a dráhovej cyklistiky. Prvú časť má už za sebou, no so svojimi výkonmi nie je spokojná. "Som z toho sklamaná. Nominácia bola taká, že iba ten, kto pôjde časovku, môže ísť aj preteky s hromadným štartom, takže to bol taký 'mačkopes'. Chtiac - nechtiac som musela ísť časovku, aby som mohla ísť etapu. Časovku až tak primárne netrénujem a odzrkadlilo sa to na výsledku. No aj tak som od seba čakala viac," povedala po dojazde do cieľa.

Bačíkovú mrzela pokazená časovke ešte viac preto, že jej vyhovoval profil trate. "Bolo to v podstate stále hore, dolu, hore a dolu, rovina asi len kilometer. Ale stúpania tak dvoj až šesťpercentné, čiže žiadny obrovský kopec. Za iných okolností a keby som sa svedomito pripravovala, tak by to bola pre mňa ideálna časovka, ale v tomto prípade sa ospravedlňujem."

Teraz má dva dni voľno a od piatka do nedele ju čakajú tri disciplíny na velodróme - scratch, omnium a madison. "Musím si vyčistiť hlavu, odpustiť si a znovu začať bojovať. Prvú disciplínu scratch mám v piatok, takže dva dni voľna a v nej sa aj cítim najsilnejšia," dodala.

Cestná cyklistika - časovka na 28,6 km:

1. Marlen Reusserová (Švaj.) 36:17,41 min., 2. Chantal Blaaková (Hol.) 37:32,44, 3. Hayley Simmondosvá (V.Brit.) 37:44,57, ... 28. Alžbeta BAČÍKOVÁ (SR) 43:06,96


Strelectvo: Sýkorová v kvalifkácii skeetu 6., Barteková na 21. mieste


lovenská reprezentantka v športovej streľbe Veronika Sýkorová bola v stredajšej kvalifikácii skeetu na II. európskych hrách v Minsku na šiestom mieste so 68 bodmi. Jej krajanke Danke Bartekovej prvý kvalifikačný deň nevyšiel, keď 65 bodov stačilo iba na 21. priečku. Súboje o finále budú pokračovať vo štvrtok.

"Cítim sa veľmi unavená a veľmi sklamaná z môjho dnešného výkonu, pretože neodrážal formu, v ktorej som sem prišla. Táto strelnica je náročná a asi nedovoľuje mať nikomu dobré pocity z toho, keď strieľa, pretože tie výsledky sú veľmi nízke. Je to jednak viditeľnosťou, veterným podmienkami a tým, že sú tu tvrdé terče. Bolo treba prispôsobiť vyústenie hlavne aj náboje. Na druhej strane sa tu dá strieľať, sú tu aj dobré výsledky. Mne dnešný deň absolútne nevyšiel a už len zostáva dúfať, že sa zajtra nejako chytím, pretože ešte nie je nič stratené. S veľkou trochu šťastia by sa mohlo podariť aspoň finále," povedala Barteková.