Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Fernando Alonso ukončí pôsobenie v seriáli: Užil som si každú minútu

Fernando Alonso, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný jazdec nešpecifikoval, čo bude robiť po skončení kariéry v F1.

Madrid 14. augusta (TASR) - Dvojnásobný majster sveta z rokov 2005 a 2006 Fernando Alonso nebude od nasledujúceho roka pôsobiť v F1. Oznámil to v utorok na domácej pôde v Španielsku.

"Po sedemnástich rokoch v tomto úžasnom športe pre mňa nastal čas na zmenu. Užil som si každú minútu počas tých neskutočných sezón. Ani sa nedokážem dostatočne poďakovať ľuďom, ktorí mi pomohli ich spraviť výnimočnými. V tejto sezóne nám zostáva ešte niekoľko veľkých cien. Zúčastním sa na všetkých s ešte väčším odhodlaním a vášňou ako kedykoľvek predtým," citoval Alonsa portál autosport.com.

Tridsaťsedemročný jazdec nešpecifikoval, čo bude robiť po skončení kariéry v F1. "Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, nové zaujímavé výzvy sú za rohom." Alonso v súčasnosti jazdí za McLaren a práve frustrácia z toho, že sa tímu nedarí dostať na popredné miesta, urýchlila jeho rozhodnutie. To však údajne spravil už pred niekoľkými mesiacmi. Poďakoval sa súčasným i bývalým tímovým kolegom, súperom, sponzorom i novinárom. Najmä však fanúšikom: "Ďakujem každému do všetkých kútov sveta. Som si istý, že sa naše cesty v budúcnosti ešte skrížia."

Alonso súťaží aj vo vytrvalostných MS, kde si tento rok s Toyotou pripísal triumf na 24 hodín Le Mans. Na konte má tiež dve víťazstvá na Veľkej cena Monaka F1 (2006, 2007) a ku skompletizovaniu Trojkoruny mu chýba už len prvenstvo v zámorských pretekoch 500 míľ Indianapolis.