Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

F1: Tím Ferrari predstavil nový monopost

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ferrari čaká na svoj triumf v seriáli MS od roku 2007, keď sezónu ovládol Fín Kimi Räikkönen.

Berlín 15. februára (TASR) - Talianska stajňa Ferrari v piatok predstavila monopost SF90 pre nový ročník seriálu majstrovstiev sveta formuly 1. Monopost vyrobený pre Sebastiana Vettela a jeho nového kolegu Charlesa Leclerca odhalili v továrni Ferrari v talianskom Maranelle.

"Monopost predstavuje najnovšie a najmodernejšie technológie, spĺňa predpisy prijaté pre nadchádzajúcu sezónu a je výsledkom spojenia práce a talentu všetkých ľudí v tíme," citovala agentúra DPA prezidenta Ferrari Louisa Camillera.

"Žiaľ, nie som vhodne oblečený, aby som nasadol a zajazdil si. Už sa ale neviem dočkať," cituje nemeckého pilota Sebastiana Vettela internetový portál gmx.ch.

Ferrari čaká na svoj triumf v seriáli MS od roku 2007, keď sezónu ovládol Fín Kimi Räikkönen. Ten bude v nasledujúcej sezóne jazdiť za tím Alfa Romeo Racing. Mercedes a Red Bull predstavia svoje monoposty v stredu.

Tím tento rok oslávi 90. výročie založenia, čo pripomína aj číslica v názve monopostu. Ferrari čaká na titul už jedenásť sezón.