Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Prešov tesne porazil Bjerringbro/Silkeborg

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prešovčania sa v zlomových momentoch viackrát dopúšťali chýb, zásluhou dostatočnej streleckej efektivity však držali krok so súperom.

Silkeborg 18. novembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov dosiahli vo svojom ôsmom zápase v C-skupine Ligy majstrov cenný triumf na palubovke dánskeho Bjerringbro/Silkeborgu 30:29 a zvýraznili tak svoju šancu na postup. O víťazstve na pôde lídra tabuľky rozhodli v úplnom závere zápasu, keď víťazný gól strelil Bruno Butorac.

Prešovčania nastúpia na predposledný zápas v C-skupine v sobotu 24. novembra na palubovke Čechovských Medveďov, ktorým sa pokúsia odplatiť domácu prehru.

C-skupina:

Bjerringbro/Silkeborg - Tatran Prešov 29:30 (17:14)

Najviac gólov Silkeborgu: Knudsen 7, Markussen 7, Nielsen 7, zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna - Rábek 9, Hrstka, Lapajne 2, Krok, L. Urban 2, Číp, 1, Vučko 3, Straňovský 4, Butorac 9, Kasal, Carapkin, Gatine, Babič. Rozhodovali: Schulze, Tönnies (obaja Nem.), TH: 1/0 - 5/5, vylúčení: 4:3, ŽK: 2:2, ČK: Nöddesbo (Silk.).


Domáci mali lepší štart do zápasu a od úvodných minút potvrdzovali pozíciu favorita. Viedli 5:2, no Prešovčania zdvihli hlavy a vyrovnali na 7:7. Hostia úspešne doťahovali tesné manká na súpera až do stavu 14:14. Záver prvého polčasu vyšiel lepšie Silkeborgu, ktorého hráči využili aj slabšiu chvíľu Prešovčanov v ofenzíve a prvý polčas vyhrali o tri góly (17:14).

Štart do druhého dejstva vyšiel Tatranu, ktorý rýchlo stiahol stratu a vyrovnal na 17:17. Hostí v druhom polčase viackrát podržal brankár Cvitkovič a aj vďaka tomu išli v 40. minúte prvýkrát do vedenia, keď Číp upravil na 20:21.

Prešovčania sa v zlomových momentoch viackrát dopúšťali chýb, zásluhou dostatočnej streleckej efektivity však držali krok so súperom. V 49. minúte sa Prešovčanom vydarila efektná "nahadzovačka" so zakončením Butoraca, na ktorú onedlho nadviazali Rábek a Urban (24:26). Hostia síce o náskok prišli v 29. minúte, no ich víťazný gól strelil zo sedmičky Butorac. Domáci síce dokázali vyrovnať, ich gól však neplatil pre prešľap.

Slavko Goluža, tréner Tatrana: "Gratulujem chlapcom k veľmi dobrému zápasu a veľkému víťazstvu. Boli trochu nervózni, ale pre oboch to bol dôležitý zápas. Myslím si, že sme hrali dobre v obrane, vyskytli sa aj chyby, ale na konci sme ukázali náš charakter a v zápase sme zvíťazili. Najdôležitejšie bolo, že aj keď sme prehrávali o 2-3 góly, nikdy sme nesklonili hlavu a stále sme verili vo víťazstvo."

"Chlapci boli mentálne veľmi dobre pripravení, v minulom týždni sme pracovali práve na psychike a dnes to bolo cítiť. Musíme ale stále ostať nohami na zemi a byť pokorní. Ešte sme nič nedosiahli, pred nami je dôležitý zápas v sobotu proti Čechovským Medveďom. To bude zápas sezóny, na ktorý sa chceme čo najlepšie pripraviť. Máme nejaké zranenia, ale je to ten typ zápasu, ktorý musíte odohrať aj s jednou rukou a nohou."


Bruno Butorac, spojka Tatrana (autor 9 gólov): "Dosiahli sme veľké víťazstvo. Bol to ťažký zápas, v ktorom sme urobili veľa chýb, ale rovnako tak robili chyby aj domáci. Celý duel sme boli v zápase, na konci sme zvíťazili, ale zatiaľ nič nie je hotové a nič sme nedosiahli. Ideme ďalej a musíme vyhrať budúci týždeň nad Čechovskými."

Oliver Rábek, spojka Tatrana (autor 9 gólov): "Bol to strašne ťažký zápas, ktorý sme brali veľmi vážne. Mali sme jasne dané, že vedia veľmi dobre hrať s pivotom a hlavne ich ľavá spojka Markussen je čistý strelec, čo bolo vidieť aj v zápase. Bolo ho veľmi ťažké brániť, o to som radšej, že sme to dokázali ťahať až do konca, aj keď tam boli aj nejaké chybičky."

"Ale bez toho sa hrať nedá. Chcem poďakovať chalanom, že sme držali spolu celý zápas. Verili sme tomu a nakoniec nám to aj vyšlo. Myslím si, že v Silkeborgu nikto z našej skupiny nemá šancu vyhrať, takže sa veľmi teším.“

Michal Kasal, spojka Tatrana: "Minulý rok mi tu zápas nevyšiel, takže som mal určite motiváciu to tu napraviť. Ale motivovaní sme boli všetci, aby sme ešte mali šancu ísť ďalej. A to sa nám dnes podarilo. Najmä v druhom polčase sme zlepšili hru v útoku aj obrane, hrali jeden za druhého, podporovali sa a to si myslím rozhodlo.“




Tabuľka C-skupiny:


1. Bjerringbro/Silkeborg 8 6 0 2 261:216 12

2. Sporting Lisabon 8 6 0 2 242:220 12

3. TATRAN PREŠOV 8 6 0 2 222:206 12

4. Besiktas Mogaz 8 3 0 5 200:225 6

5. Čechovskí Medvedi 8 2 0 6 212:226 4

6. Metalurg Skopje 8 1 0 7 193:237 2



Zostávajúci program Tatrana:

sobota, 24. novembra: Čechovskí Medvedi - Tatran Prešov /14.00/

sobota, 1. decembra: Tatran Prešov - HC Metalurg /19.30/