Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hokej-I. liga: Zápas hviezd vyhral domáci Majster ligy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zápas hviezd priniesol konfrontácie Nádejí ligy, Hviezd ligy a Majstra ligy, pričom zápasy sa hrali vo formáte štyria proti štyrom.

Michalovce 19. januára (TASR) - Víťazstvom tímu Majstrov ligy sa skončil hviezdny víkend druhej najvyššej hokejovej súťaže. Na miniturnaji, ktorého zápasy trvali 15 minút, proti sebe nastúpili Nádeje ligy do 23 rokov, Hviezdy ligy a Majster ligy, ktorým boli hráči domácej Dukly Michalovce. Išlo v poradí o 4. podujatie tohto typu v St. Nicolaus 1. Hokejovej lige, premiérovo však v takomto formáte.

Program nevšedného hokejového víkendu odštartoval už v piatok vo fanzóne, v ktorej návštevníci súťažili o suveníry a vecné ceny. V sobotu sa vo fanzóne predstavili aj hráči jednotlivých výberov, ktorí fanúšikov potešili aj na autogramiáde.

Súčasťou podujatia boli aj populárne súťaže zručnosti. V najsledovanejšej z nich triumfoval obranca Daniel Hančák, ktorého strela dosiahla rýchlosť 156 km/hod.

Zápas hviezd priniesol konfrontácie Nádejí ligy, Hviezd ligy a Majstra ligy, pričom zápasy sa hrali vo formáte štyria proti štyrom. Na radosť domácich divákov v ňom triumfoval tím Majstra ligy, ktorý zdolal oboch súperov.



Výsledky:

Nádeje ligy - Majster ligy 1:3

Góly: 9. Paulíny - 3. Novický, 9. Chalupa, 15. Safaralejev

Hviezdy ligy - Nádeje ligy 3:3

Góly: 8. Poliaček, 8. Kluka, 10. Ďurkech - 4. Trška, 10. Janáč, 11. Musliu

Majster ligy - Hviezdy ligy 6:3

Góly: 6. Bojko, 8. Linet, 8. Dvurečenskij, 10. Bojko, 12. Valečko, 14. Bdžoch - 1. Poliaček, 13. Valo, 14. Kokavec

zostavy:

Majster ligy: Trenčan, Tkáčik - Novický, Hančák, Kolba, Hopkovič, Valečko, Bdžoch, Korenko, Košecký, Mašlonka, Mesároš, Dvurečenskij, Giľák, Gavrik, Toma, Cútt, Piatak, Banovský, Chalupa, Safaralejev, Bojko, Linet, tréner: Miroslav Chudý.

Hviezdy ligy: Kompas - Janík, Tabaček, Škápik, Ďurkech, Poliaček, Kokavec, Valo, Nagy, Solomončák, Vaškovič, Babynec, Kluka, tréner: Róbert Pukalovič.

Nádeje ligy: Gibl - Zekucia, Trška, Hohl, Kudrna, Paulíny, Laššo, Olejník, Hamráček, Janáč, Szalay, Pulščák, Musliu, tréner: Milan Staš.

Súťaže zručností:

Tvrdosť strely: Daniel Hančák - 156km/h (Majster ligy)

Najlepší nahrávač: Igor Safaralejev (Majster ligy)

Presnosť streľby: Lukáš Hamráček (Nádeje ligy)

Minihokej brankárov: Trenčan, Tkáčik - Gibl, Kompas 2:3

Strela bez prípravy:
Adam Paulíny (Nádeje ligy)