Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rotácia asistentov pokračuje, šancu dostane Droppa: Veľký skok vpred

Ivan Droppa, archívna snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Popri stálom asistentovi Róbertovi Petrovickom vypomáhal na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde hlavnému koučovi Craigovi Ramsaymu aj Ján Pardavý.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia pokračuje na prípravných turnajoch pred domácimi MS s rotáciou asistentov. Popri stálom asistentovi Róbertovi Petrovickom vypomáhal na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde hlavnému koučovi Craigovi Ramsaymu aj Ján Pardavý a na nadchádzajúcom Švajčiarskom pohári v Luzerne (13. a 14. decembra) si túto úlohu vyskúša Ivan Droppa.

Bývalý reprezentačný obranca, ktorý hral v NHL za Chicago a v zbierke má striebro z MS 2000 v Petrohrade, pôsobí v tejto sezóne ako asistent Dana Cemana v majstrovskej Banskej Bystrici. Pozvánka na reprezentačnú striedačku, kde si vyskúša spoluprácu s ďalším kanadským hlavným trénerom, ho veľmi potešila. "Som nadšený. Je to pre mňa veľký skok vpred. Dúfam, že budem nápomocný, že tímu pomôžem v tom, čo bude treba," povedal Droppa. "Som plný očakávaní, ako sa robí hokej na reprezentačnej úrovni, v čom je to iné oproti práci v klube. Verím, že to bude pre mňa pozitívna skúsenosť. Nečakal som takúto príležitosť. Chcem z toho vyťažiť maximum, nielen v prospech seba, ale hlavne v prospech kolektívu."

Generálny manažér Miroslav Šatan spolu s hlavným trénerom Ramsaym už dávnejšie oznámili, že budú na reprezentačných akciách počas sezóny rotovať asistentov a potom si z nich vyberú jedného, ktorý bude na striedačke aj počas šampionátu v Košiciach a Bratislave. "Urobím samozrejme všetko pre to, aby som tam mohol ísť ja. Je to ale na Craigovi s Mirom, aby sa rozhodli správne a v prospech tímu," poznamenal Droppa. Ten oceňuje, že Ramsay sa snaží zapájať do tímu mnoho mladých, aj extraligových hráčov. "Myslím si, že je dobré, keď dostanú pozvánku tí, čo majú momentálnu formu, respektíve tí, ktorí ukazujú, že by si zaslúžili štart v reprezentácii. Je to dobrý trend."

Droppa po konci hráčskej kariéry začal trénovať v rodnom Liptovskom Mikuláši. Potom si vyskúšal v klube manažérsku rolu a stal sa aj členom Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja. V lete prikývol na ponuku od Banskej Bystrice. "Manažérska funkcia je trochu iná ako trénerská, no jedno aj druhé má svoje úskalia. Osobne si myslím, že je dobré, keď si človek vyskúša obe a potom si určí, čo je pre neho lepšie," tvrdí 46-ročný Droppa. "V Liptovskom Mikuláši som pracoval niekoľko rokov ako manažér a pomedzi to som robil trénera v prvoligovom tíme. V extraligovej Bystrici je to niečo iné, veľmi sa mi to páči. Je veľké plus, že teraz nemusím naháňať peniaze. Tých je v klubovom hokeji málo, to platí kdekoľvek na Slovensku v akomkoľvek športe. V pozícii trénera je ale zase väčšia zodpovednosť čo sa týka herného prejavu a výsledkov mužstva, takže sa to určitým spôsobom vyrovná," porovnal obe hokejové funkcie.