Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORTLIGA: Čech Šolc bude asistentom trénera Draisaitla v HC Košice

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre Šolca pôjde o prvé pôsobisko mimo Zlína.

Košice 22. júna (TASR) - Vedenie tipsportligového hokejového klubu HC Košice vyriešilo otázku asistenta trénera A-mužstva. Hlavnému kormidelníkovi Petrovi Draisaitlovi bude pomáhať 44-ročný Čech Jiří Šolc.

Pre Šolca pôjde o prvé pôsobisko mimo Zlína. V českom extraligovom klube pracoval v predchádzajúcich deviatich sezónach ako športový manažér, v úlohe trénera pôsobil aj pri mládežníckych tímoch Zlína a ČR. "So športovým manažérom Janom Šťastným sme boli dlhšie v kontakte, poznáme sa z pôsobenia v akadémii Českého hokejového zväzu. Košice si pamätám ešte z čias Československa, keď k nám chodievali vyhrávať hráči ako Liba, Božík či Svitana. Majú u nás obrovský kredit a pôsobenie v tejto organizácii je pre mňa veľkou výzvou a verím, že aj posunom v mojej kariére," uviedol Šolc pre hckosice.sk.

Vedenie košického klubu došlo k rozhodnutiu angažovať Jiřího Šolca po dlhom rozhodovaní. "Poznám ho ako veľmi pracovitého, vzdelaného a férového človeka s veľkým množstvom skúseností. Verím, že sa v spolupráci mojej osoby, hlavného trénera Petra Draisaitla a celého realizačného tímu A-mužstva HC Košice vytvorí fungujúci celok, ktorý hráčom vytvorí perfektný profesionálny servis ako na ľade, tak aj mimo neho. Obrovskú výhodu vidím aj v jeho využití pri videoanalýzach, bez čoho sa dnes nedá fungovať a Jirko túto úlohu zastával už aj v Zlíne," poznamenal Šťastný.