Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Košičania začali druhú fázu prípravy, chýbal iba Majdan

Hokejisti HC Košice sa zišli v Steel aréne v stredu 17. júla 2019. Po stretnutí v šatni s realizačným tímom pokračovali s tréningom na suchu v posilňovni. Na snímke nová posila tímu obranca Jurij Repe zo Slovinska. Košice 17. júla 2019. Foto: TASR - Milan Kapusta

Košičania absolvujú prvý spoločný tréning na ľade v nedeľu 28. júla.

Košice 17. júla (TASR) - Hokejisti tipsportligového HC Košice začali v stredu s druhou fázou prípravy na sezónu 2019/2020. Tréner Peter Draisaitl mal k dispozícii takmer všetkých hráčov, chýbal iba útočník Juraj Majdan. "Oceliarov" čaká niekoľko dní "suchej" prípravy, po ktorej vykorčuľujú na ľad v nedeľu 28. júla.

Hokejisti HC Košice sa zišli v Steel aréne v stredu 17. júla 2019. Po stretnutí v šatni s realizačným tímom pokračovali s tréningom na suchu v posilňovni. Na snímke v popredí nová posila tímu Martin Belluš. Košice 17. júla 2019.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Prvú časť prípravy na sezónu absolvovala iba časť kádra, v úvode druhej sa však už trénerovi Petrovi Draisaitlovi hlásili takmer všetci hráči. Chýbal iba jeden z novicov Juraj Majdan, ktorý sa ospravedlnil z rodinných dôvodov. "Je čas pustiť sa do každodennej práce. Teraz nás čakajú takmer dva týždne na suchu, hráčom počas nich vysvetlíme našu základnú víziu. Máme presnú predstavu o tom, ako chceme vyzerať na ľade a na tom budeme pracovať. Našou snahou je produkovať atraktívny hokej, ktorý prinesie výsledky," poznamenal Draisaitl, ktorého čaká premiérová sezóna v najvyššej slovenskej súťaži. V rámci prípravy na nový ročník si pozrel viacero zápasov z toho predošlého. "Spravil som si určitý prehľad a sledujem aj pohyby v kádroch ostatných mužstiev. Sledoval som našich hráčov, ale aj súperov. Teším sa na prípravné zápasy, ktoré budú príležitosťou zaviesť nový systém do našej hry."

Hokejisti HC Košice sa zišli v Steel aréne v stredu 17. júla 2019. Po stretnutí v šatni s realizačným tímom pokračovali s tréningom na suchu v posilňovni. Na snímke hlavný tréner HC Košice Peter Draisaitl. Košice 17. júla 2019.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Košičania absolvujú prvý spoločný tréning na ľade v nedeľu 28. júla. Následne ich čaká osem prípravných zápasov, väčšina z nich na dvoch turnajoch. V polovici augusta budú štartovať na prestížnom Memoriáli Zbyňka Kusého v Pardubiciach, neskôr aj na tradičnom Tatranskom pohári v Poprade. Generálkou na tipsportligovú sezónu bude zápas s Michalovcami.

Hokejisti HC Košice sa zišli v Steel aréne v stredu 17. júla 2019. Po stretnutí v šatni s realizačným tímom pokračovali s tréningom na suchu v posilňovni. Na snímke Marcel Haščák. Košice 17. júla 2019.
Foto: TASR - Milan Kapusta


Káder HC Košice:

Brankári: Andrej Košarišťan, Stanislav Škorvánek
Obrancovia: Jakub Cibák, Václav Čížek, Patrik Koch, Filip Maňák, David Růžička, Jurij Repe, Tomáš Slovák
Útočníci: Martin Belluš, Juraj Bezúch, Dalibor Bortňák, Marcel Haščák, Michal Chovan, Oliver Jokeľ, Jakub Köver, Juraj Majdan, Šimon Petráš, Branislav Rapáč, Dávid Skokan, Jakub Suja, Filip Vrábeľ, Roman Žitný

Realizačný tím:

Tréner: Peter Draisaitl, asistent trénera: Jiří Šolc, tréner brankárov: Marko Milý, generálny manažér: Jan Šťastný