Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Inter neudržal vedenie, Suarez s Messim zmenili duel

Hráči Barcelony sprava Luis Suarez, Lionel Messi a Sergi Roberto oslavujú víťazstvo v zápase 2. kola F-skupiny Ligy majstrov FC Barcelona - Inter Miláno v Barcelone 2. októbra 2019. Foto: TASR/AP

Inter, v ktorého drese odohral celý zápas slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar, ešte nikdy v LM nevyhral vonku nad Barcou.

Barcelona 3. októbra (TASR) - Futbalisti Interu Miláno stále čakajú na prvé víťazstvo v skupinovej fáze Ligy majstrov 2019/2020. Po úvodnej remíze 1:1 so Slaviou Praha mali dobre rozbehnutý stredajší duel na Camp Nou, kde vyhrávali po góle Lautara Martineza už v 3. minúte 1:0. Domáca Barcelona však zápas po prestávke otočila zásluhou Luisa Suareza, uruguajský kanonier najprv v 58. minúte vyrovnal krásnym volejom z hranice šestnástky a v 85. minúte strhol víťazstvo na stranu Kataláncov po akcii Lionela Messiho.

"Vybojovali sme cenné tri body," spokojne konštatoval Suarez. "Ak hráte na pozícii deviatky, vždy je vašou úlohou pomôcť tímu gólmi a prihrávkami. Nie vždy to vyjde, no vždy sa o to tvrdo snažím. Nikdy netreba zúfať v ťažkých časoch," citovala dvojgólového hrdinu agentúra AFP.

Inter, v ktorého drese odohral celý zápas slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar, ešte nikdy v LM nevyhral vonku nad "Barcou". Nepodarilo sa mu to ani v stredu, hoci najmä v prvom polčase bol vo viacerých fázach lepším mužstvom. Barcelona síce mala územnú prevahu, ale obrana talianskeho tímu pracovala zodpovedne a hostia podnikli viacero nebezpečných protiútokov. Z nich rezultovali viaceré šance, gól Antonia Candrevu neuznali pre ofsajd. Úradujúci španielsky majster však v druhom polčase zlepšil hru a predviedol obrat. "Po tomto výsledku nám zostala nepríjemná pachuť v ústach. Zaslúžili sme si viac, oveľa viac. Treba však zagratulovať Barce, jej hviezdy Suarez a Messi zmenili vývoj zápasu," poznamenal tréner "nerazzurri" Antonio Conte. "Našťastie vo futbale existuje polčas, počas ktorého môžete napraviť vaše chyby. Trpezlivosť sa vyplatila," dodal Suarez.

Messi sa vrátil do základnej zostavy Barcelony v LM po zdravotných problémoch a svoje umenie ukázal pri víťaznom góle Suareza. "Stále som iba na začiatku. Bolo to prvýkrát, čo som po zranení odohral kompletných 90 minút. Verím, že sa postupne rozbehnem, ako bude plynúť sezóna," povedal argentínsky útočník, ktorý pred desiatimi dňami rekordný šiestykrát zvíťazil v ankete Hráč roka podľa FIFA. Barcelone patrí v tabuľke F-skupiny so štyrmi bodmi druhá priečka o skóre za vedúcim Dortmundom, Inter je s jedným bodom tretí vďaka lepšiemu skóre pred štvrtou Slaviou Praha.