Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Ter Stegen podržal Barcelonu: Je to moja práca

Brankár Barcelony Marc-Andre ter Stegen (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Fanúšikov Barcelony potešil aj Lionel Messi. Kapitán mužstva sa po šiestich týždňoch vrátil do hry, keď nastúpil v 59. minúte práve za Fatiho.

Dortmund 18. septembra (TASR) - Nový futbalový objav FC Barcelona Ansu Fati v utorkovom zápase Ligy majstrov na ihrisku Borussie Dortmund zlomil ďalší rekord. Vo veku 16 rokov a 321 dní sa stal najmladším hráčom, ktorý nastúpil na európsky zápas v drese "blaugranas". Pred ním držal prvenstvo Bojan Krkič, ten mal pri debute 17 rokov a 22 dní. Fanúšikov Barcelony potešil Lionel Messi. Kapitán mužstva sa po šiestich týždňoch vrátil do hry, keď nastúpil v 59. minúte práve za Fatiho. Hrdinom hostí bol však iný hráč - brankár Marc-Andre ter Stegen.

Svoj tím držal nad vodou celý zápas. Barcelončania nepodali optimálny výkon, do šancí sa dostávali iba sporadicky a bod získali najmä vďaka výkonu svojho brankára. Jeho najhviezdnejší moment prišiel v 57. minúte, keď zlikvidoval jedenástku Marca Reusa a s chladnou hlavou sa postaral aj o odrazenú loptu. "Podarilo sa mi chytiť loptu, to je moja práca. Mal som šťastie a Marco Reus smolu. Bol to veľmi náročný zápas," povedal ter Stegen na webe UEFA.

Jeho úlohu na cennom bode si uvedomoval aj tréner Barcelony Ernesto Valverde. "Hralo sa vo vynikajúcej atmosfére. My sme dosť trpeli, pretože v druhom polčase sme nemali zápas pod kontrolou a súper neustále hrozil. V prvej polovici sme boli trochu lepší. Musíme poďakovať Marcovi-Andremu, pretože nás viackrát podržal."

Domácich mrzela premárnená príležitosť na prestížny i dôležitý triumf. Borussia doplatila na veľké množstvo nevyužitých šancí. "Samozrejme, nie som spokojný. Nedal som pokutový kop a zahodil som aj ďalšie príležitosti. Myslím si, že jeden gól by dnes stačil. Ukázali sme však dobrý výkon a Barcelone sme nedali žiadny priestor," povzdychol si Reus. Pozitívny pohľad na výsledok mal stredopoliar Thomas Delaney. Aj on by privítal víťazstvo, ale nemáli sa mu ani bod: "Je to dobrý výsledok, ale mohli sme vyťažiť aj viac. Dôležité je, že sme podali dobrý výkon a môžme na ňom stavať."

Naopak, nespokojnosť nedokázal potlačil stopér Mats Hummels, ktorý sa do Dortmundu vrátil v lete po anabáze v Bayerne Mníchov. Proti Barcelone podal výborný výkon a patril k oporám tímu. "Neviem sa ubrániť dojmu, že sme zahodili dva body. Mohli sme si utvoriť výbornú pozíciu v náročnej skupine," citovala ho agentúra AFP.

Míľnik v drese Barcelony dosiahol v utorkovom dueli útočník Luis Suarez. Uruguajčan nastúpil na 250. zápas v drese "blaugranas". Hoci sa strelecky nepresadil, jeho bilancia budí rešpekt. Od príchodu z Liverpoolu strelil 179 gólov, je na piatom mieste v historickom klubovom rebríčku kanonierov a v každej z doterajších piatich sezón dokázal pokoriť 25-gólovú hranicu.

Na Barcelonu najbližšie čaká domáci duel s Interom Miláno, Dortmund sa predstaví v Prahe proti Slavii, ktorá nečakane remizovala na San Sire 1:1.