Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Országh pred zápasom s Francúzmi: Chceme zdravé sebavedomie

Na snímke asistent trénera Vladimír Országh. Foto: TASR Martin Baumann

Asistent trénera očakáva od Francúzska podobný výkon, aký predviedlo v dvojici prípravných zápasov koncom apríla v Nitre a Piešťanoch.

Kodaň 10. mája (TASR) - Tréneri slovenských hokejistov sa pred štvrtkovým duelom na MS s Francúzskom zamerali na mentálnu stránku prípravy. V hráčoch chcú vzbudiť zdravé sebavedomie a vyvarovať sa situácii, aká nastala v závere duelu s Rakúskom, keď boli príliš pasívni.

Slováci v poslednom stretnutí viedli 3:1 a mali prevahu, v tretej tretine sa však stiahli a prenechali aktivitu súperovi. "Rozdelili by som to na dve polovice. V prvej časti sme dobre korčuľovali, boli sme aktívni a vytvárali sme si tlak. Naopak, v druhej sme prestali robiť veci, ktoré nám dovtedy fungovali. Hrali sme pasívne a začali sme sa až príliš obávať o výsledok," povedal asistent trénera Vladimír Országh.

So štábom preto dali pred štvrtkovým stretnutím dôraz na mentálnu prípravu. "Je to veľká súčasť hokeja a celkovo športu. Chceme, aby sa uvoľnili, hrali s pukom, nezahadzovali ho, aby si aj trošku dovolili a mali také zdravé sebavedomie. Dúfame, že sa to prenesie aj do dnešného zápasu," uviedol.

Asistent trénera očakáva od Francúzska podobný výkon, aký predviedlo v dvojici prípravných zápasov koncom apríla v Nitre a Piešťanoch. Slováci vyhrali prvý 4:0, v druhom ťahali za kratší koniec 2:3. "Toto sú majstrovstvá sveta, takže tá intenzita bude oveľa väčšia. Ale čo sme si robili ich rozbor, tak myslím, že na 80% budú hrať rovnako ako v prípravných zápasoch. My musíme hrať svoju hru, musíme byť aktívni smerom dopredu, hrať stále piati pokope a pomáhať si. Keď má jeden hráč puk, ďalší štyria sa musia uvoľňovať. Ale hlavne musíme byť koncentrovaní na celých 60 minút. Nemôžeme mať výpadky ako doteraz," dodal Országh.

Vyslaní redaktori TASR