Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

NBA: Embiid z Philadelphie s pokutou 25.000 USD za kritiku rozhodcu

Joel Embiid, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyritočný hráč si neudržal jazyk za zubami po prehre v zápase s Bostonom.

New York 14. februára (TASR) - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA potrestalo kamerunského pivota Joela Embiida z Philadelphie 76er pokutou 25.000 dolárov za otvorenú kritiku rozhodcov. Dvadsaťštyritočný hráč si neudržal jazyk za zubami po prehre v zápase s Bostonom 109:112.

Na pozápasovej tlačovej konferencii sa Embiid prezentoval urážkami a nadávkami na adresu rozhodcu. Nahneval ho okamih z poslednej minúty zápasu, keď na neho arbitri neodpískali faul. Liga zareagovala udelením finančnej sankcie. Informovala agentúra AFP.

Kanter bude pokračovať v Portlande Trail Blazers


Turecký pivot Enes Kanter podpísal zmluvu s basketbalovým klubom NBA Portland Trail Blazers. Dvadsaťšesťročný hráč si našiel nové pôsobisko len týždeň po tom, ako na jeho služby rezignoval najslabší tím profiligy New York Knicks.

"Teším sa, že pomôžem Blazers v ich cieľoch bojovať o triumf v lige. Teším sa na nových spoluhráčov, trénerov, členov realizačného tímu a najmä fanúšikov," napísal Kanter na sociálnej sieti. Portland je štvrtý v tabuľke Západnej konferencie. Turek, ktorému vo vlasti hrozí 4-ročné väzenie za urážku prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, odohral za Knicks necelé dve sezóny. V tej aktuálnej odohral 44 duelov s priemerom 14 bodov 10,5 doskoku na zápas. V minulosti už v NBA obliekal dresy Utahu a Oklahomy.