Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Nemky na MS senzačne vypadli,do osemfinále postúpili Kolumbia a Maroko

Na snímke vľavo hráčka Nemecka Alexandra Poppová strieľa hlavou vyrovnávajúci gól na 1:1 v zápase H-skupiny majstrovstiev sveta vo futbale žien Kórejská republika - Nemecko v austrálskom Brisbane 3. augusta 2023. Foto: TASR - AP

Nemky potrebovali na postup víťazstvo, ale inkasovali už v 6. minúte od Cho So-Hyun a v ďalšom priebehu už dokázali iba vyrovnať, keď sa v 42. minúte presadila kapitánka Alexandra Poppová.

Brisbane/Perth 3. augusta (TASR) - Futbalistky Nemecka prvýkrát v histórii ukončili pôsobenie na MS už v základnej skupine. V záverečnom dueli H-skupiny iba remizovali vo štvrtok v Brisbane s Kórejskou republikou 1:1 a v tabuľke obsadili senzačne až tretiu priečku. Do osemfinále postúpili Kolumbia a Maroko.

Nemky potrebovali na postup víťazstvo, ale inkasovali už v 6. minúte od Cho So-Hyun a v ďalšom priebehu už dokázali iba vyrovnať, keď sa v 42. minúte presadila kapitánka Alexandra Poppová. Dvojnásobné majsterky sveta (2003 a 2007) boli potom vpredu proti dobre organizovanému súperovi bezzubé a postupového gólu sa nedočkali ani počas takmer 16 minút nadstaveného času. Nemky síce v prvom dueli rozstrieľali Maroko 6:0, ale potom prehrali s Kolumbiou a na záver vydolovali iba bod.

Historický úspech zaznamenalo Maroko, ktoré sa pri svojej premiérovej účasti na svetovom šampionáte dostalo medzi šestnástku najlepších. Rozhodlo o tom víťazstvo 1:0 nad Kolumbiou v Perthe, o ktoré sa hneď po nepremenenej penalte Ghizlane Chebbakovej postarala v nadstavenom čase prvého polčasu Anissa Lahmariová.

Maroko sa v osemfinále stretne 8. augusta v Adelaide s Francúzkom, Kolumbia bude o postup do štvrťfinále v ten istý deň bojovať proti Jamajke v Melbourne.



H-skupina:

Maroko – Kolumbia 1:0 (1:0)

Gól: 45.+4 Lahmariová



Kórejská republika – Nemecko 1:1 (1:1)

Góly: 6. Cho So-Hyun – 42. Poppová



konečná tabuľka:

1. Kolumbia 3 2 0 1 4:2 6*

2. Maroko 3 2 0 1 2:6 6*

3. Nemecko 3 1 1 1 8:3 5

4. Kórejská rep. 3 0 1 2 1:4 1

* postup do osemfinále