Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Perry predčasne končí v Chicagu, klub s ním rozviaže zmluvu

Kanadský hokejista Corey Perry. Foto: TASR/AP

Blackhawks už minulý týždeň oznámili, že Perry opustil mužstvo na neurčitý čas. Hráčov agent Pat Morris prezradil, že jeho klient si dal prestávku od hokeja, aby si vyriešil osobné záležitosti.

Chicago 29. novembra (TASR) - Kanadský hokejista Corey Perry predčasne skončil v tíme NHL Chicago Blackhawks. Klub s ním rozviaže zmluvu, ako dôvod uviedol "neakceptovateľné správanie".

Blackhawks už minulý týždeň oznámili, že Perry opustil mužstvo na neurčitý čas. Hráčov agent Pat Morris prezradil, že jeho klient si dal prestávku od hokeja, aby si vyriešil osobné záležitosti. V utorok už Chicago informovalo, že veterán sa dopustil "neakceptovateľného správania" a zapíše ho na nepodmienečnú waiver listinu. Následne s ním ukončí zmluvu. Tridsaťosemročný útočník bude mať 60 dní na to, aby sa voči tomu odvolal.

Bližšie dôvody tohto kroku nie sú známe, klub ich nechcel špecifikovať. Zámorské médiá začali špekulovať o možnej afére Perryho, ktorá mala zahŕňať iného hráča Chicaga a jeho rodinného príslušníka. Generálny manažér "jastrabov" Kyle Davidson takéto špekulácie zmietol zo stola. "Je to individuálna osobná záležitosť. Chcem, aby v tom bolo jasno - netýka sa to žiadnych hráčov a ich rodín. Ak to niekto naznačuje, je to veľmi nepresné a aby som povedal pravdu, aj nechutné," citovala Davidsona agentúra AP.

Podľa TSN mal Perry porušiť interné klubové pravidlá a podmienky jeho kontraktu. Ide o pracovnú záležitosť, nie porušenie zákona.

Perry je držiteľ Stanleyho pohára v drese Anaheimu z roku 2007. V sezóne 2010/2011 sa stal s 50 gólmi najlepším strelcom základnej časti a získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča NHL. Skúsený krídelník podpísal v lete s Blackhawks ročný kontrakt na štyri milióny dolárov. Vo svojej 19. sezóne v profilige strelil štyri góly a pridal päť asistencií v 16 stretnutiach. Okrem Anaheimu a Chicaga obliekal v minulosti aj dresy Dallasu, Montrealu a Tampy Bay.