Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Podnikateľa Ladislava B. znovu obvinili za dane

Na archívnej snímke Ladislav B. Foto: TASR - Martin Baumann

Ladislava B. už 14. marca odsúdil súd v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody.

Bratislava 15. apríla (TASR) – Podnikateľa Ladislava B. opäť obvinili. Vo štvrtok 11. apríla bolo voči nemu vznesené obvinenie za zločin skrátenia dane a poistného. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Podnikateľ mal v mene spoločnosti podať na Daňovom úrade Bratislava daňové priznanie k DPH za zdaňovacie obdobie február 2013. Podľa polície však zatajil uskutočnený zdaniteľný obchod spočívajúci v prevode nehnuteľnosti - bytov nachádzajúcich sa v bytovom komplexe Five Star Residence, kde skrátil DPH vo výške 200.000 eur.

Ladislava B. už 14. marca odsúdil súd v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Podnikateľovi zároveň prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Podnikateľ sa sám prihlásil v bratislavskom Justičnom paláci, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody. Ladislav B. za posledné dva mesiace prepísal podľa medializovaných informácií viaceré nehnuteľnosti na manželku. Ide o apartmánový dom na Donovaloch, dom na Slavíne, byty a nebytové priestory v komplexe Bonaparte, nehnuteľnosti vo Five Star Residence a na Tupého ulici v Bratislave. Prevody majetku podnikateľa predtým, ako prepadol štátu, však možno podľa ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) napadnúť. "Pozreli sme sa už na to, aké sú možnosti, musí byť vymenovaný správca a už je to v rukách správcu," doplnil nedávno Gál.

Podľa poslanca Národnej rady SR Jozefa Rajtára (SaS) celková škoda vo Five Star Residence môže prekročiť 20 miliónov eur. "Vo viacerých trestných oznámeniach som zmapoval podvody s bytmi v komplexe Five Star Residence, ktoré zrealizoval Marian K. a Ladislav B. Samotné obvinenie Ladislava B. za podvod na daniach vo výške 200.000 eur je len omrvinka zo všetkých podvodov, ktoré sa v tomto komplexe uskutočnili," uviedol. Pripomenul, že do podvodov v bytovom komplexe Five Star Residence je zaangažovaná aj manželka Ladislava B. "Ak na ňu prepísal majetok, tak ten môže prepadnúť aj na základe vyšetrenia týchto ďalších podvodov," tvrdí Rajtár.