Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 30. marec 2024Meniny má Vieroslava
< sekcia Šport

Saganova Bora chce v ďalšej sezóne monument aj zelený dres z Tour

Slovenský cyklista Peter Sagan v zelenom drese lídra bodovacej súťaže prestížnych cyklistických pretekov Tour de France. Foto: TASR/AP

Pozornosť v budúcej sezóne sa sústredí opäť najmä na trojnásobného majstra sveta Sagana.

Palma de Mallorca 10. decembra (TASR) - Cyklistický tím Bora-hansgrohe predĺžil zmluvy s dvoma nemeckými nádejami Pascalom Ackermannom a Emanuelom Buchmannom do konca sezóny 2021.

Dvojica patrí spolu so slovenským kapitánom Petrom Saganom a mladým nováčikom Maximilianom Schachmannom k najdôležitejším jazdcom stajne. "Máme tu tri nemecké talenty, s ktorými sa môžeme zamerať na naše dlhodobé ciele," citovala agentúra DPA slová šéfa tímu Ralpha Denka.

Pozornosť v budúcej sezóne sa sústredí opäť najmä na trojnásobného majstra sveta Sagana. "Ak získame monument a zelený dres na Tour, budeme spokojní. V ďalšej sezóne by sme však radi konečne skončili minimálne na jednom podujatí Grand Tour v prvej päťke," vyhlásil Denk na pondelkovej prezentácii Bory.

"Je naozaj príjemné sledovať, ako tím okolo mňa rastie. Ja budem na začiatku budúceho roka jazdiť v Austrálii a aj v Argentíne a tak v Európe odštartujem sezónu o trochu neskôr. Moje ciele zostávajú nezmenené: Sanremo, Flámsko a Roubaix, ale pôjdem aj Amstel a Liége. Po klasikách budem znova pripravený na Tour de France," uviedol Sagan.