Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Anketu ŠOK 2017 vyhlásia 9. marca, viacerí laureáti sú už známi

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V kategórii Legenda budú ocenení Mikuláš Athanasov, Igor Liba a Ján Pivarník, ktorí sa zaradia k dvadsiatke legiend ocenenej v minulých ročníkoch.

Košice 16. februára (TASR) - Tradičná anketa Športová osobnosť Košíc (ŠOK) vyvrcholí v piatok 9. marca. Organizátori podujatia postupne zverejňujú mená laureátov v jednotlivých kategóriách, no až do slávnostného galavečera však bude utajené meno absolútneho víťaza. Postupne bude zverejnený aj desaťčlenný menoslov laureátov v hlavnej kategórii, z ktorých vzíde absolútny víťaz.

Pripravených je 20 kovových plastík, ktoré si v druhý marcový piatok prevezmú laureáti vo viacerých kategóriách. Košická športová akadémia, zostavená zo športových novinárov a zástupcov spoločnosti Progress Promotion, mapuje výsledky, počiny a príbehy športového diania v Košiciach. Dôkazom je, že popri medailistoch a reprezentantoch zo svetových súťaží si všíma aj úspechy v hnutí športu pre všetkých, výsledky športových nádejí aj celoživotnú vernosť športu u tých najstarších.

V kategórii Legenda budú ocenení Mikuláš Athanasov, Igor Liba a Ján Pivarník, ktorí sa zaradia k dvadsiatke legiend ocenenej v minulých ročníkoch. V kategórii Hendikepovaný športovec si cenu prevezme handbiker Daniek Kukľa. Účastník paralympiády v Sydney je viacnásobný víťaz svojej disciplíny na Medzinárodnom maratóne mieru (MMM) v Košiciach.

Na umeleckú plastiku ŠOK sa môžu tešiť aj Internacionáli VSS Košice. Futbaloví veteráni sa už roky stretávajú a v Spoločenskom pavilóne si prevezmú ocenenie v kategórii Kolektív. V menoslove ocenených figuruje aj Eugen Pastor, ktorý vo veku 75 absolvoval uplynulý ročník MMM a získa ocenenie v kategórii Masters. V kategórii nádej najviac zaujali Adrián Čulík (kickbox), Pavol Mach (golf) a Nikola Seničová (vzpieranie).