Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Švajčiarsko na MS posilnia minimálne štyria hráči z NHL

Na snímke vľavo Raphael Andergassen (Taliansko) a vpravo Nico Hischier (Švajčiarsko) bojujú o puk v zápase základnej B-skupiny Švajčiarsko - Taliansko na 83. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Bratislave 11. mája 2019. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pozvánku prijali brankár Akira Schmid, obranca Jonas Siegenthaler a útočníci Nico Hischier s Philippom Kurashevom.

Bern 23. apríla (TASR) - Švajčiarsku hokejovú reprezentáciu posilnia na MS v Prahe a Ostrave minimálne štyria hráči z NHL. Pozvánku prijali brankár Akira Schmid, obranca Jonas Siegenthaler a útočníci Nico Hischier s Philippom Kurashevom.

"Švajčiarski hráči, ktorí pôsobia v NHL, reprezentujú našu krajinu skvelým spôsobom. Všetci obohatia náš tím svojimi hernými kvalitami na ľade aj mimo neho," uviedol reprezentačný tréner Patrick Fischer pre zväzový web. Všetci štyri sa majú pripojiť k mužstvu od štvrtého týždňa prípravy.

Hischier, ktorý je kapitán New Jersey, odohral v tejto sezóne 71 zápasov a získal 67 bodov (27+40). Na šampionáte sa predstavia aj jeho kluboví spoluhráči. Siegenthaler pre zranenia nastúpil len v 57 dueloch základnej časti a zaznamenal jeden gól a osem asistencií. Schmid odchytal väčšinu ročníka na farme v AHL, v drese Devils sa predstavil v 19 stretnutiach s priemerom 3,15 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zákrokov 89,5 percenta. Kurashev zo Chicaga Blackhawks má za sebou štvrtú sezónu v profilige a najproduktívnejšiu v kariére. V 75 dueloch si pripísal 54 bodov (18+36).

Švajčiari zatiaľ nastúpili počas prípravy na štyri zápasy, v ktorých dosiahli dve víťazstvá a dve prehry. Najprv nestačili dvakrát v Humennom na Slovensko (0:3 a 3:5) a minulý týždeň uspeli v Bazileji pred domácimi fanúšikmi s Francúzskom (2:0, 3:2 pp). Na MS sa predstavia v pražskej A-skupine spolu s organizátorom z Česka, Kanadou, Fínskom, Nórskom, Rakúskom, Dánskom a Veľkou Britániou.