Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Aj najvyššie nasadený Kližan postúpil do osemfinále Bratislava Open

Na snímke slovenský tenista Martin Kližan v zápase proti Nemcovi Lucasovi Gerchovi v zápase 2. kola turnaja ATP Challenger Bratislava Open 19. júna 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Úlohu favorita potvrdil aj najvyššie nasadený Martin Kližan.

Bratislava 19. júna (TASR) - Slovenský tenista Jozef Kovalík sa prebojoval do osemfinále dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V 2. kole si ako nasadená štvorka poradil s Američanom Sekouom Bangourom 6:3, 6:4. V dueli o postup do štvrťfinále ho čaká pätnásty nasadený Bielorus Vladimir Ignatik.

"Som rád, že som to zvládol. Prvý zápas na turnaji je vždy náročný. Dnes bolo navyše veľmi horúco a vlhko. Súper hral veľmi dobre, robil málo nevynútených chýb. Každú výmenu som si musel uhrať sám, o to je víťazstvo cennejšie," povedal Kovalík po postupe medzi elitnú šestnástku.

Ďalej ide aj piaty nasadený Kovalíkov kolega zo slovenského daviscupového tímu Andrej Martin. Víťaz minulotýždňového challengeru v kazašskom Šymkente sa v prvom sete trápil s Nemcom Jeremym Jahnom a prehral ho 6:7 (5), ďalšie dve dejstvá však vyhral jasne 6:2, 6:2.

Úlohu favorita potvrdil aj najvyššie nasadený Martin Kližan. Nemca Erica Gercha zdolal 6:4, 7:5. V druhom sete prehrával 0:3, no podarilo sa mu otočiť nepriaznivý vývoj. "Prvý zápas nikdy nebýva ľahký. Teší ma, že som ho zvládol v dvoch setoch. Súper bol solídny, veľmi dobre servoval. Prišlo dosť ľudí a vytvorili fajn atmosféru," pochvaľoval si najlepší slovenský singlista.



dvojhra - 2. kolo:



Martin KLIŽAN (1-SR) - Lucas Gerch (Nem.) 6:4, 7:5, Andrej MARTIN (5-SR) - Jeremy Jahn (Nem) 6:7 (5), 6:2, 6:2, Jozef KOVALÍK (4-SR) - Sekou Bangoura (USA) 6:3, 6:4, Václav Šafránek (ČR) - Corentin Moutet (3-Fr.) 3:6, 7:6 (3), 6:4, Adam Pavlásek (ČR) - Elliot Benchetrit (10-Fr.) 7:6 (3), 6:2, Vladimir Ignatik (15-Biel.) - Jonáš Forejtek (ČR) 6:4, 7:5, Blaž Rola (6-Slovin.) - Benjamin Hassan (Nem.) 6:3, 6:4, Frederico Ferreira Silva (Portug.) - Goncalo Oliveira (Portug.) 6:2, 6:1, Alexej Vatutin (9-Rus.) - Sebastian Fanselow (Nem.) 6:4, 6:4