Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Nitra zdolala Trenčín a postúpila do semifinále

Hráči Nitry oslavujú gól, zľava Lukáš Hrušík, Branislav Mezei, Graeme McCormack v šiestom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra, 20. marca 2019 v Trenčíne. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Tretia tretina sa zmenila na šachovú partiu.

Trenčín 20. marca (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v stredajšom šiestom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipsport Ligy na ľade HK Dukla Trenčín 2:0 a celú sériu vyhrali 4:2. Nitrania sa prebojovali siedmykrát za sebou do semifinále najvyššej súťaže. V stredajšom zápase otvoril skóre gól Branislava Mezeia zo 49. minúty, na 2:0 upravil Róbert Lantoši do prázdnej bránky.

Nitra sa v semifinále stretne so Zvolenom, víťaz základnej časti z Banskej Bystrice nastúpi proti Popradu.

Semifinálové dvojice:

Banská Bystrica (1. po ZČ) - Poprad (4.)

Zvolen (2.) - Nitra (3.)

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 49. Mezei, 60. Lantoši. Rozhodovali: Snášel, Baluška – Výleta, Šefčík, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 5783 divákov

/konečný výsledok série: 2:4/

HK Dukla Trenčín: Valent – Krejčí, Rýgl, Frühauf, Cebák, Gula, Bokroš, Božík – Sojčík, Ölvecký, Radivojevič – Hecl, Sádecký, Bartovič – Švec, Radjenovic, Varga – Mikula, Dlouhý, Hudec – Pardavý

HK Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Korím, Pupák, Versteeg, Rais, A. Sloboda – Majdan, Šiška, Čaládi – Lantoši, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Pätoprstý, Slovák, Hrušík – Minárik


Prvá presilová hra Dukly síce šance nepriniesla, no po nej Švec vyzval na zakončenie Hudeca, ktorý dal vyniknúť Šimbochovi. Na opačnej strane po kombinačnej akcii predviedol reflexívny zákrok Valent po zakončení Slováka. V 8. minúte sa po vhadzovaní uvoľnil Cebák, ale ani na dvakrát nedokázal pretlačiť puk do siete. Kvalitný a fyzicky náročný hokej pokračoval aj naďalej. V 15. minúte sa po zlej rozohrávke v strednom pásme dostali Nitrania do nájazdu dvoch na jedného. Šiška zobral zodpovednosť na svoje plecia, lenže puk sa odrazil od konštrukcie bránky.

Aj v druhej tretine pokračoval fyzicky náročný hokej. Trenčín mohol otvoriť skóre v dvoch za sebou nasledujúcich presilových hrách, no mal problém čo i len sa usadiť pred bránkoviskom Šimbocha. A okrem jedného závaru z početnej výhody nedokázal nič vyťažiť. V 35. minúte vybojoval puk Buček v rohu klziska pre Bortňáka, no ten z medzikružia netrafil bránku. V závere druhej tretiny hostia pritlačili a Trenčín najmä vďaka pohotovosti Valenta dokázal udržať nulu.

Tretia tretina sa zmenila na šachovú partiu. Ani jeden tím nechcel urobiť osudovú chybu, ktorá by rozhodla zápas. V 49. minúte nahodil puk od modrej čiary Mezei a ten prepadol cez hradbu tiel za chrbát Valenta. Vojaci sa v závere nadýchli k tlaku. Radjenovicov puk oblúčikom preletel ponad bránku. Na opačnej strane po druhý raz nastrelil v stretnutí konštrukciu bránky Šiška. V poslednej minúte spečatil nitrianske víťazstvo a postup Lantoši gólom do prázdnej bránky.

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Podali sme kvalitný výkon. Intenzita a prevedené súboje boli z našej strany dobré. Tlačili sme sa pred bránku tak, ako sme si predstavovali. Chýbal nám gól. Súperovi môžeme iba pogratulovať k postupu a mojim chlapcom ďakujem za celú sezónu. Prilákali na štadión divákov, čo je účelom našej práce."

Branko Radivojevič, kapitán Trenčína: "Myslím si, že séria sa zlomila v piatom zápase. V Nitre sme hrali podľa mňa výborne, bol to zápas o jednom gól a, žiaľ, my sme ho nedali. Bol to môj posledný zápas, ja som si kariéru veľmi užil, som rád, že som ju mohol ukončiť doma v Trenčíne, ale už aj telo hovorí, že stačí. Mám tri deti a už je čas sa im venovať. Škoda, že nebol ten posledný aj víťazný, ale čo už."

Stanislav Petrík, asistent trénera Nitry: "Bol to veľmi ťažký zápas, v ktorom rozhodol jeden gól. Som rád, že sa nám ho podarilo streliť. Pochvalu si zaslúžia obaja brankári. Sme radi, že postupujeme ďalej."

Branislav Mezei, kapitán a strelec víťazného gólu Nitry: "Sme šťastní, bol to ťažký zápas, celá séria bola náročná. Trenčín hral výborne a posledné zápasy boli o jednom góle. Hrali sme trpezlivo, obe mužstvá mali šance, našťastie sme dali gól my. Nebola to nejaká špeciálna strela, ale bola dobrá clona, brankár nič nevidel a proste to tam padlo. Také góly padajú v play off, nie tie pekné do prázdnej bránky."

Róbert Lantoši, útočník a strelec druhého gólu Nitry: "Teším sa, že sme to zvládli ešte na trenčianskom ľade. Trenčín zvládol výborne záver základnej časti, takže sme vedeli, že celá séria bude boj a dobre sme sa na ňu pripravili. Rozhodol tímový výkon a samozrejme brankári. Klobúk dolu pred Šimbochom, prišiel do bránky v štvrtom zápase a podal fantastické výkony, ktoré nás posunuli ďalej. Teraz si oddýchneme a začneme sa pripravovať na Zvolen. Hrajú ofenzívny hokej, v základnej časti boli na druhom mieste v strelených góloch. Bude to o chybách, oba tímy to vedia využiť."